Terug van weggeweest…

Trouwe lezers van dit blog: de stilte is weer voorbij hoor…. Na mijn bezoek aan New York ben ik weer up and running en lezen jullie vandaag nog de eerste berichten op mijn blog. Ook New York is helemaal into craft beer. Genoeg geweldige biercafés te vinden in verschillende wijken van Manhattan tot Brooklyn.

Wat mij wel opviel is dat in de ‘gewone’ pubs minder tapkranen met speciaalbier zijn gevuld als bijvoorbeeld in Chicago. Verder hadden ze op het vliegveld zelfs de Allagash White. Dit bier was in de plaats gekomen van Blue Moon wat natuurlijk eigendom is van het grote Molson Coors. Toch leuk om te zien dat de craft brewers echt zaken doen hier. In de hippe eetgelegenheden hebben ze naast wijn ook goede local craft beers. Dus iedereen komt aan zijn of haar trekken.

Alcoholvrij
Ook is de horeca in New York niet vies van alcoholvrij bier. En ook hier hebben ze al ontdekt dat er in Duitsland en Oost-Europa goede alcoholvrij bieren worden gebrouwen. Een mooie ervaring! Waar ze nog wel mee achterop lopen is de bierkennis onder het personeel en de bevolking. Dat blijft vaak steken bij de grote merken, net als bij ons eigenlijk. Mijn nog steeds geldende studentenvisum in mijn paspoort gaf reden tot het volgen van een douanebeambte voor een persoonlijke ondervraging. Een vrouw die een ‘Beersommelier Course’ heeft gevolgd riep namelijk nog meer vragen op….

Lees ook:Hoe ver is New York met craft beer?
Lees ook:De nieuwe zuipfestivals?
Lees ook:Tourtel Blond: ander alternatief
Lees ook:Bierexport Craft Beer USA stijgt met 86%
Lees ook:Alcoholvrij bier als sportdrank gaat te ver?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.