Bierbrouwers hebben last van Amerikaanse Shutdown

De wereldwijde bierindustrie heeft momenteel behoorlijk veel last van de Amerikaanse Shutdown, tenminste als je net bezig bent met de lancering van een nieuw bier of de import van een bier naar de USA. En dat zijn er toch aanzienlijk wat. Zo kunnen bierbrouwers uit Europa, zo weet ik van een aantal Belgische brouwerijen, momenteel lang wachten op de benodigde goedkeuring voor de invoer van hun bier. Ook Amerikaanse brouwerijen die nieuwe bieren op de markt brengen zijn gedwongen dit uit te stellen aangezien er momenteel geen enkele bierlicentie wordt verstrekt. Zo kwam bijvoorbeeld het bericht naar buiten dat Hopworks Restaurant en brewpub twee nieuwe ales niet kan lanceren omdat zij nog altijd wacht op de benodigde goedkeuring. Ook een nieuwe Belgian IPA van de Lonerider Brewing Company kan door de shutdown nog niet de markt op.

Vandaag werd bekend dat er wel vooruitgang wordt geboekt in het overleg tussen de Republikeinen en Democraten echter op twee belangrijke punten zijn ze het nog steeds oneens. Hopelijk vindt er snel een doorbraak plaats. Het is toch knap lastig als je verse bier nu beter op de plank kan staan om verkocht te worden dan in een opslagruimte waar de smaak met de dag achteruit holt.

Lees ook:14% verkoopgroei ‘craftbeer’ in USA
Lees ook:‘Overnamestrijd’ tussen Heineken en SABMiller?
Lees ook:Brouwerijen introduceren massaal Ice Tea bier
Lees ook:AB InBev wil volledige zeggenschap over Corona
Lees ook:Bavik en BJ’s maken Belgisch-Amerikaans bier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.