Delftse Kuyte bier weer op de markt

Het jaarlijkse Delftse Kuyte bier is weer beschikbaar. Dit winterbier met 8,5 procent alcohol bevat zoethout, kruidnagel en tijdens het afvullen is daar nog een beetje kandijsiroop aan toegevoegd. Ondanks de suiker heeft het bier toch een lichtbittere afdronk, aldus de brouwer. 

Het kuyte bier was vroeger een bier dat alleen betaalbaar was voor de rijkere inwoners van de stad Delft. Via Bierhistorie Delft is de Delftse Kuyte bier verkrijgbaar in flessen van 33cl en 75cl. Ook is er bijpassende biermosterd verkrijgbaar dat van ditzelfde bier is gemaakt.

 

Lees ook:Bierhistorie Delft lanceert Biermosterd!
Lees ook:Winterse Delftse Kuyte bier weer verkrijgbaar
Lees ook:26-06-’10: Bierhistorische rondwandeling
Lees ook:Ontdek de rijke Delftse bierhistorie
Lees ook:11-09/12-09: 3e Delftse Bierhistorisch Weekend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.