Duvel Moortgat stapt in Amerikaanse brouwer

De Belgische bierbrouwer Duvel Moortgat heeft een belang genomen in de Amerikaanse Boulevard Brewing Company in Kansas City (Missouri). Een brouwer met tientallen bieren in haar assortiment. Via deze weg kan de aanwezigheid van Duvel met haar biermerken op de Amerikaanse biermarkt verder worden versterkt. Boulevard Brewing is geen kleine jongen in de VS. De 12e producent van speciaalbieren heeft 150 medewerkers in dienst en een omzet van 40 miljoen dollar.  

Duvel Moortgat is overigens ook al eigenaar van brouwerij Ommegang waardoor het niet de eerste bierbrouwer is waar zij is ingestapt. Met een belang in Boulevard Brewing kan zij haar positie in de Noord-Amerikaanse biermarkt verder vergroten. Inmiddels werken bij Duvel USA al circa 100 mensen.

Lees ook:Duvel Moortgat noteert 11% omzetgroei in 2012
Lees ook:Duvel Moortgat zet ruim 25% meer winst neer
Lees ook:Mooi voorjaar goed voor Duvel verkoop
Lees ook:Brouwer Duvel Moortgat gaat sky high
Lees ook:Winst Duvel zet niet verder door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.