Eerste Amerikaanse trappistenbrouwerij een feit?

Op diverse Amerikaanse websites waaronder Beerstreetjournal verschijnt de laatste twaalf uur het bericht dat The Saint Joseph Abbey in Spencer nu officieel een trappistenbrouwerij is geworden. Op de bevoegde website is dit bericht echter nog niet bevestigd. Met dit nieuws zou de eerste Trappistenbrouwerij in de VS een feit zijn. Met hulp en advies van de Belgische trappistenbrouwerij Chimay is het eerste bier, de Spencer Trappist Ale, in ieder geval gebrouwen. 

Al sinds 2011 is The Spencer Brewery, niet te verwarren met de Britse Spencer’s Brewery, opnieuw ingericht en brouwden de onervaren monniken op kleine schaal bier om het brouwproces onder de knie te krijgen. Met hulp van de Belgische collega’s is dit nu verder geprofessionaliseerd. Ook circuleren al etiketten met het ATP label. Eind 2012 trad The Saint Joseph Abbey al toe tot de International Trappist Association.

Het bier zou een volmondig bier zijn met fruitige accenten en een droge afdronk met lichte hopbitterheid. Natuurlijk blijven we het nieuws volgen.

Lees ook:Amerikaanse Trappistenbrouwerij Spencer krijgt exclusieve label
Lees ook:Eerste Abbey Beer Festival in Nederland
Lees ook:Nieuwe Oostenrijkse Trappistenbrouwerij
Lees ook:Trappistenbier, trappistenbier…de toekomst?
Lees ook:Tweede Nederlandse Trappistenbrouwerij De Kievit opent haar deuren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.