Eerste Abbey Beer Festival in Nederland

Van donderdag 21 november tot en met zondag 24 november 2013 organiseert Café Zeezicht in samenwerking met Café SAMSAM in Breda het eerste Abbey Beer Festival in Nederland. Het festival zal onderdeel uitmaken van het grootse culinaire festijn Bourgondisch Breda. De locatie is de Grote Kerk op het Kerkplein in Breda. Het is een bierfestival waar ruim honderd trappist- en abdijbieren van meer dan 25 brouwerijen geproefd kunnen worden.

Deze eerste editie zullen alleen de bieren van erkende trappisten en abdijen aanwezig zijn. Er zijn 23 erkende abdij- en 8 erkende trappistenbrouwerijen. Doordat het festival onderdeel uitmaakt van Bourgondisch Breda is er veel culinairs te proeven van tien toprestaurants. Op Special Sunday van het Abbey Beer Festival zullen er specialiteiten en extra’s te verkrijgen zijn.

Het Abbey Beer Festival is een initiatief van de twee café’s die beiden hun eigen specialisatie hebben op het gebied van speciaalbier. In Zeezicht zijn dat Belgische specialiteiten en internationale ‘craft beers’. SAMSAM is een modern Hollands café wat qua bier voornamelijk gerstenat uit eigen land schenkt. Tijdens het festival kan er betaald worden met zogenaamde nassaumunten. De bieren worden geschonken in proefglazen. De nassaumunten kunnen ook gebruikt worden om te proeven bij restaurants. Entreekaarten à tien Euro zijn verkrijgbaar via http://www.bourgondischbreda.nl of via de link: https://shop.compoticketing.eu/nl/shop/ticketshop/event/27/1

Openingstijden:
Donderdag 16.00 – 23.00 uur (zakelijke relatiedag)
Vrijdag 16.00 – 23.00 uur
Zaterdag 16.00 – 23.00 uur
Zondag 13.00 – 20.00 uur

Lees ook:Ølfestival København 2011
Lees ook:Kaartverkoop Great British Beer Festival van start
Lees ook:27-7 t/m 29-7-’12: Eerste Wit en Weizen Weekend
Lees ook:Duvelorium Grand Beer Café opent deuren
Lees ook:Komend weekend: Alvinne Craft Beer Festival

5 reacties op “Eerste Abbey Beer Festival in Nederland

 1. joeri

  Hoe staat het eigenlijk met de 2e trappist van Nederland? Hoe ver staat het met deze trappist? En wat voor bier gaat het precies worden?
  Brouwt Chimay nog steeds bier voor Monts du Cats( weet niet precies hoe het geschreven wordt?) Heb het eenmaal dronken, lekker maar te duur. Het bier lijkt wel erg veel op chimay. Is het de bedoeling dat de Franse klooster op een gegeven moment zelf gaat brouwen, of hebben ze gewoonweg het materiaal er niet voor?

    /   Beantwoorden  / 
 2. Abbey Beer Festival

  Onze informatie Joeri is dat de brouwerij in Zundert klaar is en dat ze aan het proefbrouwen zijn. De verwachte lancering is medio december van dit jaar. Chimay brouwt nog steeds voor Mont des Cats en laatste is derhalve geen officiële trappist al waren ze dat in het verleden wel toen ze nog zelf brouwden en dus ook zelf nog een brouwerij in huis/klooster hadden. Fiona heeft ook nog een artikel geschreven over de nieuwe Amerikaanse trappist,, Spencer.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Henkie

  Leuk, ljjkt mij een leuk evenement,
  maar . . .
  er komen GEEN brouwerijen zelf.
  Waarvoor is de entree van 10EURO????

    /   Beantwoorden  / 
  1. Abbey Beer Festival

   Het Festival maakt deel uit van het evenement Bourgondisch Breda. Naast het Abbey Beer Festival vinden er nog meer activiteiten plaats. Zo kun je gerechten proeven van meer dan tien toprestaurants, is er een fine food fair en op zondag is er ook nog een wijn- en bierproeverij. De entree is inclusief een hapje en een drankje.

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.