Belgische en Nederlandse Brouwers strijden tegen accijnsverhoging

Niet alleen in Nederland maar ook in België strijdt de bierbranche tegen een verdere accijnsverhoging en sturen ze ook aan op een verlaging. In aanloop naar de verkiezingen van 2014 lanceren Belgische Brouwers samen met de horecaorganisaties een oproep om de accijnsverhoging tegen te gaan.  

In een persbericht stellen de Belgische Brouwers, HoReCa Vlaanderen, HoReCa Brussel en HoReCa Wallonië: “Een beleid dat niet goed is voor brouwers en horeca is een beleid dat niet goed is voor de globale economie. Beseffen we wel genoeg dat voor elke job in een brouwerij er een tegenover staat in de landbouw, een in de logistiek en twaalf in de horeca? ”

De organisaties roepen op om in overweging te nemen een btw-verlaging door te voeren in de horeca en zo de fiscale druk op de horeca te verlagen. Afgelopen zomer besliste de regering van Di Rupo tijdens de begrotingsbesprekingen om de accijnzen op alcohol en tabak lichtjes te verhogen.

Lees ook:Prinsjesdag: Accijns op bier in 2014 verder omhoog
Lees ook:Belgische brouwers strijden tegen Franse biertaks
Lees ook:Accijnsverhoging op bier in Frankrijk lijkt onvermijdelijk
Lees ook:België gaat Nederland achterna met accijnsverhoging op bier
Lees ook:België wil accijnsverhoging op bier laten vervallen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.