Medailleregen voor België en Nederland op Brussels Beer Challenge

De medailles zijn bekend met meer dan prachtige resultaten voor België en Nederland. In totaal werden 592 bieren ingezonden uit 15 verschillende landen. Een 50-koppige jury is dagen bezig geweest om alle bieren goed te beoordelen. Tijdens de 2e editie sleepte België 20 gouden, 15 zilveren en 16 bronzen medailles in de wacht. Ook kregen 15 Belgische bieren een eervolle vermelding. Nederland ging naar huis met een gouden medaille voor de Bronckhorster Nightporter van Brouwerij Rodenburg en de Jopen Jacobus RPA van de Jopen Brouwerij. Zilver was er voor Duits & Lauret Stout van Duits & Lauret en de Jopen Extra Stout van de Jopen Brouwerij. 

Verder twee eervolle vermeldingen, één voor de Bronckhorster Royal Rha IPA en één voor de Emelisse 2,5% van Brouwerij Emelisse. Eén ding is zeker, ‘rivaal’ Amerika werd dit jaar door België met grote macht verslagen. In totaal pakten zij 32 medailles en 3 eervolle vermeldingen tegen 51 Belgische medailles. Voor een compleet overzicht van alle winnaars klik hier.

 

Lees ook:Het beste Stout bier!
Lees ook:Winnaars van Brussels Beer Challenge
Lees ook:En de winnaars zijn….
Lees ook:Drink een Stout op International Stout Day
Lees ook:ABT-bier van de maand: Duits en Lauret Stout

7 reacties op “Medailleregen voor België en Nederland op Brussels Beer Challenge

 1. Jan Eric

  Zijn er ook bieren die NIET in de prijzen zijn gevallen… van de 592 bieren zijn er (snel geteld, 7 pagina’s van 25 bieren )175 in de prijzen gevallen. Het is bijna een kunst om niet een prijs in de wacht te slepen. wat is het nut van zo’n award dan nog?

    /   Beantwoorden  / 
  1. Fiona de Lange

   Beste Jan Eric, als de kwaliteit niet goed is of het bier niet voldoet aan een bierstijl, worden er geen prijzen uitgereikt. Zo was te zien dat in sommige categorieën geen gouden medaille werd uitgereikt ofwel dat er maar één medaille werd uitgereikt omdat de bieren niet binnen de stijl vielen of dat er smaakafwijkingen aanwezig waren.

     /   Beantwoorden  / 
  2. T0n

   Daar ben ik het ook wel mee eens. Bijna elk jaar is er in bijna elk land of bierorganisatie of vereniging wel een awardcompetitie.

     /   Beantwoorden  / 
  1. T0n

   Geniale vragenlijst!!

   :)

     /   Beantwoorden  / 
 2. Fred Schiphorst

  Al weer een? Het lijkt wel of alle meisjes dit soort school opdrachten uitvoeren…

    /   Beantwoorden  / 
  1. Fiona de Lange

   Alle vrouwen aan het bier….. ;-)

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.