Drink een Stout op International Stout Day

Het is vandaag International Stout Day waarop speciale en uitgebreide aandacht wordt geschonken aan het stout bier. Nog leuker was het daarom dat vanavond op RTL4, EditieNL aandacht werd besteed aan de Naughty Stout, het dinerbier. Voor het derde jaar op rij wordt op 8 november wereldwijd via vele activiteiten aandacht besteed aan dit donkere type bier.

Met name in de VS vinden tientallen activiteiten plaats die hier op de website te vinden zijn. Zou leuk zijn als we volgend jaar tijdens de vierde editie ook in Nederland diverse evenementen hebben. Ik ga het in ieder geval noteren. Op Facebook en Twitter kan je met andere stout-liefhebbers informatie uitwisselen via de hashtag #Stoutday. Op Untappd, de app die biergenieters met een smartphone aan elkaar verbindt, zijn er met het drinken van Stout bier badges te verdienen.

Nederlandse Stoutbieren
Wij in Nederland hebben hele mooie stout bieren. Denk bijvoorbeeld eens aan Duits&Lauret Stout, Emelisse Stout, Jopen Extra Stout, Natte Gijt Stout of Rooie Dop Oatmeal Stout. Natuurlijk zijn aanvullingen via een reactie hieronder welkom!

Ik zeg proost!

Lees ook:Vandaag Internationale Stout Day
Lees ook:Week van het Nederlandse Bier in aantocht
Lees ook:In Zeeland meer streekbieren op tafel
Lees ook:Leuke SMARTphone-app voor de bierliefhebber
Lees ook:14-05 t/m 20-05-’12: American Craft Beer Week

5 reacties op “Drink een Stout op International Stout Day

 1. maurice

  Uiteraard de Sprout natuurlijk

    /   Beantwoorden  / 
 2. J0hn

  Elke zaterdag is toch pilsdag?

    /   Beantwoorden  / 
 3. Ralph

  Met BierLab verkopen een stout bierpakket met 9 Nederlanders erin. Daarbij merk je dat (zeker in Nederland) de smaken erg kunnen verschillen. Van pikzwart tot robijnrood, met allerlei verschillende ingredienten. Persoonlijk groot fan van de emelisse.
  http://bierlab.nl/bierpakket/stout-bier-bierpakket

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.