Vanavond Bier en spijs in EditieNL RTL4

Vanavond om 18.15 uur zal in EditieNL op RTL4 een item zijn over bier&spijs. Eerder deze week kreeg ik een menu voorgeschoteld waarbij ik het perfecte bier moest combineren. Het werd een race tegen de klok aangezien ik natuurlijk alleen maar ging voor dat enige echte bier dat volgens mij serieus bij het gerecht past. Tot ‘s avonds laat en uren verder hadden we eindelijk de benodigde bieren in huis. Je zal natuurlijk net zien dat een bier dat je in je hoofd hebt overal is uitverkocht!

Ik kreeg het volgende menu:
Vlees: rack van het wilde zwijn met een mousseline van truffel met gepofte spruitjes en een jus van cantharel – Naughty Stout
Vis: op de huid gebakken kabeljauwfilet op gekonfijte La Ratte aardappeltjes met Bearnaise saus en gegrilde asperges – Omer
Vegetarisch: risotto van gorgonzola met gekarameliseerde peer, walnoten en een stroop van rood fruit – La Trappe Isid’or

Op internationale stout dag heb ik natuurlijk mijn onlangs gelanceerde Naughty Stout bij het vlees geserveerd. Het leuke is dat een wijnsommelier hier kritisch naar gaat kijken. Op dit moment ben ik net zo benieuwd als jullie. Hoe gaat dit aflopen? Zodra de uitzending online staat zal ik ‘m hieronder plaatsen!

 

Lees ook:Naughty Stout: Eerste dinerbier
Lees ook:Runderschenkel met appelstroop en Naughty Stout
Lees ook:Drink een Stout op International Stout Day
Lees ook:WIN het kookboek ‘Bier op het Menu’
Lees ook:Wat drink jij bij asperges?

5 reacties op “Vanavond Bier en spijs in EditieNL RTL4

 1. Mark Planken

  Beste Fiona de Lange en Redaktie EditieNL,

  Allemaal leuk en aardig, bier of wijn bij het eten, een item afgelopen vrijdag bij EditeNl op RTL4….. Eén bier-sommelier en twee wijn-someliers, lekker aan het het proeven. Ach, af en toe een alkoholische konsumptie, a la.
  Toch stoor ik mij aan dit soort lofzanng m.b.t. alkokohol. Uberhaupt, zet de TV maar aan en zie de diverse praatprogramma’s, waarin “het heerlijke vocht” op tafel staat; het is zo gewoon in onze maarschappij – en de regering is blij met alle accijns …..
  Echter, GRAAG wijs ik u op u op het feit op het volgende feit : ALKOHOL IS EEN HARDDRUG !!! STAAT NR 1 OP DE LIJST VAN TRIMBOS-INSTITUUT (voorlichting alkohol en drugs), JELLINEK-KLINIEK E.D.;
  boven cocaine, speed, ghb, heroine, opiaten etcetera !
  ALKOHOL IS DE GROOTSTE SLOPER, een toxische stof : schadelijk voor de hersenen, het zenuwstelsel, alvleesklier, hartspier, slokdarm, maag, nieren en lever ! De richtlijn is maximaal 5 dagen per week 2 konsumpties oer dag…..
  Helaas zijn er geen gezondheidsprograma’s meer op TV (bv ‘Vinger aan de Pols’), dus neem ik dit maar even als platform …..
  Met vr. groet, Mark Planken, Den Haag.

    /   Beantwoorden  / 
  1. joeri

   Het gaat hier om het genieten, maar met mate drinken van bier, en niet comazuipen waar jij voornamelijk op bedoeld. De jongeren die dit doen, zitten niet op deze site en kijken ook niet naar editienl. De mensen die op dit blog hebben, hebben respect voor het bier en brouwer. Ik weet niet of je weet maar heel vroeger(misschien wel de prehistorie) werd er meer gedronken dan nu.

   Dit soort programma’s en deze blog zorgen niet voor dat jongeren meer drinken, dit heeft hele andere oorzaken. Ze moeten de jongeren en ouders aanpakken en niet de mensen die wel kunnen genieten van hun pintje. En er zijn genoeg onderzoeken geweest die uitwezen dat bij gematigde consumptie dat alcohol positieve effecten heeft.

   Je kunt alles gaan verbieden, maar dan komt alles in de illegaliteit terecht en kom je terecht in de VS van Al Capone. Je mag best meer respect tonen voor de brouwers. De kleine brouwers moeten hard werken om rond te komen en wordt alleen maar erger door de accijnsverhogingen.

     /   Beantwoorden  / 
  2. Bart van Kleef

   Altijd prachtig als mensen CapsLock nodig hebben om hun punt te benadrukken. Je hebt me overtuigd beste Mark, ik zet direct mijn glas neer.

     /   Beantwoorden  / 
 2. Fred Schiphorst

  @Bart. Waarom heb ik nu moeite dit te geloven?

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.