Brouwerij Bockor lanceert nieuw bier

Vandaag werd in Kortrijk het nieuwe bier gelanceerd van Brouwerij Bockor, en wel LeFort! Het bier is een complex, karaktervol, donker bier gemaakt met tarwe en verschillende soorten gerstemouten, variërend van pilsmout, kleurmout en geroosterde mout en donkere kandijsuiker en bevat 8,5 procent alcohol. Aan de lancering van LeFort zit een rijke geschiedenis. In 1854 werd door Felix Verscheure, een brouwerij gesticht met de naam ‘Brasserie LeFort’. Deze brouwerij, gelegen aan het Plein te Kortrijk, was genoemd naar het feit dat daar in de jaren 1600-1700 een enorm fort stond die overigens later afgebroken werd.

In die periode werden veel bieren met een hoog alcoholgehalte gebrouwen, en ook ‘Brasserie LeFort’ stond bekend. Merknamen bestonden nog niet, dus werden alle bieren genoemd naar de naam van de brouwerij. Later vervoegden zijn dochter, Valentine Verscheure en zijn schoonzoon, Camille Vandamme hem in de brouwerij. Echter stierven zij nog voor Felix Verscheure. Toen in 1911 Felix Verscheure kwam te sterven, was zijn kleindochter, Marguerite Vandamme zijn wettelijke erfgename. Marguerite Vandamme was in 1900 getrouwd met Omer Vander Ghinste, de stichter van Brouwerij Omer Vander Ghinste, de latere Brouwerij Bockor. De brouwactiviteiten in Brasserie LeFort werden stopgezet, en werden overgebracht naar de eenvoudige dorpsbrouwerij in Bellegem die zo verder kon groeien.

LeFort
De nieuwe telg is uiteraard van hoge gisting met nagisting op fles en afgevuld in 33cl flesjes. De kleur is kastanjebruin, helder met rode nuances. Het schuim is lichtbruin, compact en romig. In de geur vind je volgens de brouwers een fruitig aroma, kandij, caramel, geroosterde en chocolade tonen. De smaak is zacht en rond met een lichte moutbitterheid. Je vindt fruitige tonen van banaan, donker fruit en rozijnen. LeFort bevat een lichte zoetheid. De afdronk is fris die nog lang aanhoudt.

Verkrijgbaarheid
Het bier ‘LeFort’ wordt op de Horeca Expo officieel voorgesteld aan het grote publiek. Echter het bier zal pas vanaf 15 januari 2014 in de verkoop gaan. Reden daarvoor is dat dit bier in een exclusief glas geserveerd zal worden en dit glaswerk is pas vanaf half januari beschikbaar. Natuurlijk wil de brouwerij haar nieuwe bier alleen in het juiste glas serveren. Vanaf 13 november zal LeFort wel te verkrijgen zijn in Eethuis De Trog, Plein 12 in Kortrijk en in Het Brouwershuys, Bellegemplaats 2 in Bellegem.

Lees ook:Winnaars Gouden Glazen
Lees ook:Belg wint Duvel Collection design wedstrijd
Lees ook:Belgische winnaars bij US Open Beer Awards
Lees ook:Nieuwe ABT-bier: Silly Nouvel AN
Lees ook:Brouwerij Bockor zoekt acteurbrouwer

2 reacties op “Brouwerij Bockor lanceert nieuw bier

  1. joeri

    Het klinkt lekker zo te lezen. Ben erg benieuwd. Toen ik de Omer voor het eerst dronk, werd ik meteen verliefd. Het wordt wel steeds moeilijker om een bier uit te kiezen in de winkel. Het wordt je niet gemakkelijk gemaakt met al die nieuwe bieren. Je kunt zie niet meer op 1 te tellen. Wat hebben de flexibele bierdrinkers het toch zwaar.Menssen die toch maar 1 soort drinken, hebben een stuk eenvoudiger.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Ralph

    Klinkt als een soort kruising tussen dubbel en quadruppel. Ben wel benieuwd.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.