Grolsch prijzen marktconform bij FC Twente

Vandaag diende de rechtszaak in het kort geding dat FC Twente had aangespannen tegen bierbrouwer Grolsch. De voetbalclub vond namelijk dat zij een veel te hoge bierprijs doorberekend kreeg die absoluut niet marktconform was. Dit getuige een aantal offertes van andere bierbrouwers. De rechter in Almelo stelde Grolsch echter in het gelijk, vond dat de gemaakte afspraken moeten worden nagekomen en dat Grolsch marktconforme prijzen hanteert in haar relatie met FC Twente. De kortgedingrechter gaf aan dat er onvoldoende is komen vast te staan wat onder marktconforme prijzen en voorwaarden kan worden verstaan.

Tom Verhaegen, Algemeen Directeur Koninklijke Grolsch: “Allereerst wil ik benadrukken dat we het spijtig vinden dat het tot een kort geding heeft moeten komen. Voor geen van beide partijen is dit goed. Grolsch en FC Twente hebben al 48 jaar lang een samenwerkingsrelatie. Beide merken zijn symbolen van de regio en kunnen rekenen op dezelfde enthousiaste achterban. We blijven geloven in een partnerschap met FC Twente. We zullen ons dan ook inspannen om de bestaande samenwerkingsovereenkomst op een goede manier voort te zetten. Het doet ons goed te horen dat de rechter ons heeft gekend in onze argumenten en dat de inspanningen die we hebben gedaan richting FC Twente zijn gewaardeerd.”

FC Twente start bodemprocedure
De voetbalclub lijkt niet meer te geloven in een goede toekomstige samenwerking. Na de uitspraak liet FC Twente aan de rechtbank in Almelo weten een bodemprocedure aanhangig te maken tegen Grolsch. In die bodemprocedure vordert FC Twente de vaststelling dat de bierprijs niet marktconform is, alsmede vergoeding van de schade die het gevolg is van het betalen van een te hoge bierprijs. Tenslotte vraagt FC Twente aan de rechtbank om vast te stellen dat het exclusieve afnamebeding waartoe de club wordt gehouden door Grolsch nietig is, omdat het FC Twente langer bindt dan door het mededingingsrecht is toegelaten. De kortgedingrechter geeft in haar vonnis van dinsdag ook aan dat een bodemprocedure de aangewezen weg is om deze beoordeling uit te voeren.

Lees ook:Grolsch voor de rechter om te duur bier
Lees ook:Grolsch bierblikken kleuren rood
Lees ook:Grolsch bierglazen voor voetbalclubs
Lees ook:Heineken wint rechtzaak van OLM
Lees ook:Grolsch Twente blik weer verkrijgbaar

2 reacties op “Grolsch prijzen marktconform bij FC Twente

 1. Fred Schiphorst

  “De kortgedingrechter gaf aan dat er onvoldoende is komen vast te staan wat onder marktconforme prijzen en voorwaarden kan worden verstaan.”
  Los van de vraag of het verstandig is om tegen een partner een bodemprocedure te beginnen: Het is dus blijkbaar niet zo dat de rechter heeft vastgesteld dat de prijzen van Grolsch marktconform zijn. In kort geding vond de rechter dat hij niet kon bepalen of de prijzen markt conform zijn en dus wees hij de eis af. Als je dan alsnog wilt hebben vastgesteld dat de prijzen niet marktconform zijn is een bodemprocedure de enige weg als een schikking in den minne niet mogelijk blijkt.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Fiona de Lange

  @Fred, de uitspraak was ook dat de rechter aangaf dat er geen bewijs was waarom het niet-marktconform was. Het is maar net hoe je het uitlegt…

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.