Wie wordt de Nederlands Kampioen Biertappen?

Op woensdag 27 en donderdag 28 november 2013 vinden de twee landelijke districtfinales plaats van het Nederlands Kampioenschap Biertappen in Nijkerk. In circa 30 tapwedstrijden, een initiatief van Stichting Tapwedstrijden.nl, gingen het afgelopen jaar ruim 1.500 biertappers van 500 horecazaken uit heel Nederland de strijd met elkaar aan. Iedere tapwedstrijd heeft de beste vijf tappers afgevaardigd naar de tweedaagse districtfinales. 125 tapprofessionals concurreren hier met elkaar voor één van de 24 plaatsen in de grote landelijke finale op woensdag 15 januari 2014 op de Horecava in Amsterdam. De 25e plaats is voor de beste biertapper van 2013, Ton Opgenhaffen. De biertappers moeten hun kunsten bewijzen door meerdere pilsjes te tappen en diverse speciaalbieren op de juiste wijze in te schenken en te serveren.  

Hoog niveau
Gerrit Verweij, Stichting Tapwedstrijden Nederland: “Het is de vierde keer dat onze stichting deze tapwedstrijden organiseert en dat is duidelijk te merken. Tijdens de lokaal georganiseerde wedstrijden bleek het niveau ongekend hoog. Dat wordt dus een enorme, spannende strijd tijdens de districtfinales!”

Jury
De finalisten worden beoordeeld op basis van strenge tapprotocollen door een deskundige jury bestaande uit oud-winnaars, horecahelden, biersommeliers en bierdeskundigen waaronder Remco Glas, Gilbèr Royen, Erwin Storm, Antonio van den Hengel en Nigel Siebelt. Ook ik heb de eer om de biertappers te beoordelen en een steentje bij te dragen aan dit tapspectakel.

Lees ook:Wie wordt beste biertapper van 2014?
Lees ook:Ton Opgenhaffen beste biertapper van Nederland
Lees ook:Wie wordt Nederlands Kampioen biertappen?
Lees ook:Hoe goed is jouw bier getapt?
Lees ook:NK Biertappen van start

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.