Aandacht voor Trappistenbier in horeca en bij biergenieters

Veel medewerkers bij Nederlandse horeca en ook biergenieters weten nog altijd niet het verschil tussen een Trappisten- en een Abdijbier en daarmee ook niet het unieke karakter van een Trappistenbier. Een eigen proef op de som leverde voor mij ook schokkende resultaten op. Het is zelfs zo dat men denkt dat bijvoorbeeld een Affligem ook Trappistenbier is. Zucht. Klik hier voor de eisen die verbonden zijn aan een officieel Trappistenbier. La Trappe, één van de twee Nederlandse Trappistenbieren van Nederland gaat in december een horeca campagne starten om het authentieke verhaal te vertellen van Trappistenbier. Met deze campagne krijgt ook de biergenieter in het café via telefoon veel uitleg en trappisten bierbeleving!

La Trappe Isid’or
Aan de hand van de Isid’or, de grondlegger van La Trappe en symbool voor dit Trappistenbier, wordt meer uitleg gegeven over het monnikenbier. jarige bestaan van de Trappistenbrouwerij.

App
Biergenieters kunnen in de meewerkende horeca met hun mobiele telefoon een afbeelding van Broeder Isidorus scannen. Daarmee activeren ze een filmpje waarin Broeder Isaac, de huidige prior van de abdij, vertelt over de regels van Trappistenbier en Isid’or. De Layar is een app die gratis te downloaden is via de app store en lijkt op de bekende QR code.

Een mooie manier om iedereen in Nederland meer uitleg te geven over wat een Trappistenbier precies is en welke geschiedenis er achter de Nederlandse Trappistenbrouwerij schuil gaat.

Lees ook:Primeur: eenmalige La Trappe Isid’or Oak Aged
Lees ook:Start bouw Trappistenbrouwerij Abdij Maria Toevlucht dit najaar
Lees ook:Guinness zet QR-code in op glas
Lees ook:125 jaar De Koningshoeven – La Trappe
Lees ook:Bezoek de Trappistenfeesten op 5 en 6 oktober ’13

11 reacties op “Aandacht voor Trappistenbier in horeca en bij biergenieters

 1. joeri

  Ze weten vaak heel goed wat het verschil is tussen trappistenbier en abdij bier. Maar ze gebruiken het om te verkopen. Volgens hun verkopen ze meer trappistenbier i.v.m betere imago van het bier en dat het zogenaamd beter zou smaken en om deze redenen wordt ook vaak adbijbier aangeduid als trappistenbier. Dit moet zeer ten strengste aangepakt worden wat dit valt gewoon onder fraude. Zo weet iedereen dat grimbergen abijbier is, en toch wordt het nog vaak aangegeven als trappist. Moet aangepakt worden.

    /   Beantwoorden  / 
 2. lois van thiel

  DE trappisten bieren zijn al moeilijk verkrijgbaar.
  Wanneer de horeca in plaats van abdij bieren trappisten bieren gaan verkopen wordt het probleem van verkrijgbaarheid nog groter.Dit is momenteel al het geval met Westvleteren-Orval en Westmalle.

    /   Beantwoorden  / 
 3. joris

  westmalle schaars?

    /   Beantwoorden  / 
 4. Lois van Thiel

  Ik ben eigenaar van een bierspeciaal zaak in Rotterdam.
  Ik heb verschillende leveranciers, bij de meeste daarvan is Westmalle niet leverbaar of er komt minder dan je besteld had.
  Ik verwacht dat dit de komende jaren alleen maar gaat toenemen.

    /   Beantwoorden  / 
 5. Ralph

  Trappistenbier is vooral een naam met een traditie. Natuurlijk zijn het niet compleet andere bieren dan abdijbieren, immers wordt het niet op recept geselecteerd. Dat een niet-bierkenner de verschillen niet kent, vind ik dan ook niet zo’n probleem. Ook qua omvang is inderdaad Westmalle absoluut niet schaars, evenmin als La Trappe. De laatstgenoemde is zelfs opgericht door de voorloper van AB-InBev (grootste bierconcern ter wereld).

  Toch blijft het voor de bierliefhebber een mooi principe, zeker als je weet dat ze nog steeds het verdiende geld moeten herinvesteren in nieuw bier en sociale doelen.

    /   Beantwoorden  / 
 6. André van Wingerden

  Van de week stond in de folder van Gall ook al dat Maredsous een trappist was. :’(

    /   Beantwoorden  / 
  1. Fiona de Lange

   Ach ja Gall&Gall komt net kijken op biergebied…

     /   Beantwoorden  / 
 7. Hans

  Gelukkig verkoop de Emte in Dordrecht Orval in setjes van vier, voor ( geloof het of niet) een lagere prijs dan in België!

    /   Beantwoorden  / 
  1. joris

   en wat is dan een lagere prijs? ik koop het onder de 1,30 in België.

     /   Beantwoorden  / 
 8. Rudi

  Ik vind het vreemd dat een marketing-actie van Grolsch (zie berichten over Kornuit) wordt afgekeurd terwijl de naam trappist (ook een marketing-actie) op handen wordt gedragen.

  Mijn stelling is dat bier beoordeeld moet worden op zijn smaak en dat alles eromheen niet zo serieus moet worden genomen.

  Overigens lijken de bieren van Westmalle meer op die van Grimbergen dan op Orval. Wat zegt de term Trappist dan nog?

    /   Beantwoorden  / 
 9. hans

  Volgens mij nog onder de 4,99 per vier flesjes. Orval is in Belgie relatief duur terwijl juist Rochefort in Belgie weer goedkoop is…

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.