Budelse Brouwerij lanceert Masterclasses Bier

Bier en speciaalbier leeft steeds meer bij  de Nederlandse consument. Bier is hot. Het is daarom erg belangrijk dat de biergenieter niet alleen meer bieren ontdekt maar ook de kennis over bier vergroot. Het bier smaakt immers nog beter als bekend is hoe je bier moet proeven en als je weet welke elementen de smaak in het bier bepaalt. De Budelse Brouwerij, die al van generatie op generatie binnen de familie wordt voortgezet,  gaat daarom haar kennis over bier delen in een zestal Masterclasses Bier.

Carine Arts, directeur Budelse Brouwerij: “Ons assortiment bestaat uit 13  bieren waarbij natuurlijk ieder bier een geheel eigen smaak en brouwwijze heeft. Bij bier denken nog steeds veel mensen alleen aan pils en niet aan speciaalbieren. Ook is bij velen onbekend hoeveel invloed de keuze van het glaswerk heeft op de smaakbeleving. De biersmaak wordt voor 80% bepaald door het aroma en de geur van het bier. Dus als je de geur van een speciaalbier opsluit in een smal glas, bijv. een pilsglas in plaats van in een glas met meer ruimte aan de bovenzijde, dan ruik je veel minder en smaakt het bier totaal anders. Verder is bier een uitstekende begeleider bij eten en kan een gerecht door de juiste bierkeuze veel intenser van smaak zijn. Kortom, op het menu staat een avondvullend programma met veel interessante bierweetjes dat bovendien wordt afgesloten met een klein bierexamen.”

Masterclasses
De Budelse Brouwerij organiseert in haar eigen proeflokaal De Bierparel in Budel op de volgende data Masterclasses. Tijdens iedere avond staat een ander thema centraal:
23 januari 2014   - winterbieren
20 maart 2014   - voorjaarsbieren
22 mei 2014   - bovengistende bieren
19 juni 2014    - zomerbieren
18 september 2014 - herfstbieren
13 november 2014  - ondergistende bieren

Voor uitgebreide informatie en aanmelding: kijk op www.budels.nl/masterclass  

Lees ook:Masterclass bier op speciaalbierplein Horecava
Lees ook:Bier proeven: Budels Batavier
Lees ook:Bierbrouwer Budels opent proeflokaal
Lees ook:Bier proeven: Witte Parel
Lees ook:12 en 13 april 2013: Bierfestival Groningen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.