Chouffe lanceert dessertbier Château d’Ychouffe

Er is een nieuw kabouterbier of moet ik zeggen kabouterwijn op de markt: Château d’Ychouffe. Dit is een blend van 60 procent Chouffe wort (basis van een bier voordat de gist is toegevoegd) en 40% dessertwijnmost afkomstig van Château Du Cros. De wijn is afkomstig van Loupiac die bekend staat om hun zoete smaak en op de markt als dessertwijn wordt verkocht. Bij deze nieuwe bier-wijncreatie was het de bedoeling dat het zoete karakter absoluut behouden zou blijven. Het gistingsproces is daarom op de voet gevolgd waarbij de gisting op het juiste moment werd gestopt zodat er voldoende restsuiker zou achterblijven.

Is dit nu bier of wijn? Volgens de makers is het wijnprofiel het meest dominant aangezien er ook weinig hop aan het brouwsel werd toegevoegd. De bitterheid is slechts 6 IBU. Ter vergelijking het Grolsch pils heeft circa 25 IBU en het bier La Chouffe 20. Verder is er weinig CO2 te ontdekken en lijkt het dus ook in dat opzicht meer op wijn. Het eindresultaat is een dessertbier van 9 procent alcohol dat toch bij voorkeur in een wijnglas uitgeschonken dient te worden. En wel zonder schuimkraag. De Château d’Ychouffe is verkrijgbaar in de winkel van Brasserie D’Achouffe, de winkel van Duvel-Moortgat en vanaf 11 december via de webshop. De prijs is €9,95 per fles.

Het is interessant om te zien dat het blenden van verschillende dranken met bier maar ook het blenden van verschillende bierstijlen onderling steeds populairder wordt.

 

Lees ook:Populariteit bier en wijn bij Amerikaan bijna gelijk
Lees ook:La Chouffe 30 jaar
Lees ook:25-10-’12: Choufferie in De Beyerd Breda
Lees ook:Een doorbraak naar nieuwe biermarketing!
Lees ook:Speciale bieruitgave van Chouffe

Eén reactie op “Chouffe lanceert dessertbier Château d’Ychouffe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.