Nieuwe Trappistenbier Zundert compleet uitverkocht

Terwijl diverse Belgische media hier en daar wat sceptisch zijn over het succes van de tweede Nederlandse trappist Zundert, gaat de verkoop van het bier voorlopig als een speer. Alle verwachtingen zijn overtroffen en in nog geen week tijd is het bier al volledig uitverkocht. Er was al gerekend op een grote vraag naar het trappistenbier, maar dat het zo groot zou zijn had de winkel van de abdij Maria Toevlucht en de monniken echt niet verwacht. Ook in horeca en op diverse andere plekken is geen Zundertse trappist meer te krijgen. Ook ik merk dat heel wat bierliefhebbers mij vragen of ik nog een adres weet waar het bier te koop is. Helaas zullen alle liefhebbers een paar weken geduld moeten hebben.

Bij alle drankencentrales en verkooppunten is het bier momenteel uitverkocht. In vier uur tijd werden in de abdijwinkel maar liefst 5.000 flesjes trappistenbier verkocht. Ook gingen zonder problemen in een paar uur tijd 120 bierkratten weg bij diverse distributiepunten. In de loop van deze week zal de Zundert trappist weer in de abdijwinkel verkrijgbaar zijn echter met de strikte verkooplimiet van één flesje per klant.

Het bier zal uitsluitend nog in sixpacks aanwezig zijn waarbij je dus zes verschillende trappistenbieren koopt waaronder één de Zundertse trappist is. Ook geldt er een verkoopbeperking van één sixpack per klant. Pas rond de kerst, begin januari is er weer nieuwe Zundertse Trappist te koop aangezien de monniken dan weer een nieuwe voorraad klaar hebben. Zo blijkt dus ook dat naast de Belgische ook de Nederlandse trappist in trek is!

Lees ook:Trappistenbier, trappistenbier…de toekomst?
Lees ook:Trappistenbrouwerijen schudden op grondvesten
Lees ook:Nieuw trappistenbier komt uit Italië
Lees ook:Bieren van Abdij van Engelszell officieel Trappist erkend
Lees ook:Het ‘sprookje’ van bière trappiste Mont des Cats

19 reacties op “Nieuwe Trappistenbier Zundert compleet uitverkocht

 1. Jasper

  Zag het gisteren nog in de schappen staan bij de Sligro in voorburg langs de vliet. En in Flink Gegist in Delft staan ook nog wat flesjes!

    /   Beantwoorden  / 
 2. joeri

  Allemaal overdreven gedoe voor een bier. Het lijkt wel of er een nieuw spel van een bepaalde game is uitgebracht dan staan er ook honderden mensen massaal in de rij voor de game. Waarom moet iedereen zo snel mogelijk iets willen hebben. Er zijn zoveel lekkere bieren te verkrijgen en niet alleen maar trappistenbieren. Ik erger me dood aan deze geile aankopen( zo noem ik het maar). mensen willen dit als eerste in huis hebben, voordat iemand anders dit in huis krijgt.) Over aantal maanden zal dit weer over gaan dan is het nieuwe ervan af en dan komt het volgende nieuwe bier aan de beurt.

  Even iets anders. Denk maar dat ik nu een aantal lekkere kerstbieren ga kopen ( hebben ze bij Bier-winkel.com wel erg veel te kiezen alleen mis ik stille nacht bij hen, maar gelukkig blijven er genoeg over. Weet iemand bij welke online winkel dit bier te verkrijgen is want bij Bierenzo, speciaalbierpakket en Mitraslijterijvanbergen ben ik dit nog niet tegengekomen.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Ton van Oorschot

   In plaats van te zeiken over deze “gekte” kan je ook gewoon trots zijn dat er gelukkig zoveel bierliefhebbers zijn die graag het bier willen proeven. Ik ben er nog niet op uit geweest, maar had het wat graag al in huis willen hebben. Ik werk in Belgie, dus ik zal eens kijken of het hier nog wel verkrijgbaar is….. Joeri, koop jij je bier maar lekker bij bier-winkel.com en betaal de hoofdprijs maar….

     /   Beantwoorden  / 
   1. joeri

    Door deze gekte heb je wel kans dat de prijs van het bier flink omhoog gaat i.v.m. schaarste net als bij westvleteren en dat is toch niet de bedoeling lijkt mij? iedereen moet ervan kunnen genieten, maar of je dat binnen een dag hebt of binnen een maand dat maakt niets uit.

    Kun je me een online website aangeven in belgie waar ze veel kerstbieren te koop hebben. Ik heb echter zelf geen auto. Voor het dichts bij zijnde groothandel in belgie moet ik naar Maaseik toe en dat is ongeveer 25 km. De kosten die je op en neer moet maken worden in nederland vergoed door gratis verzending. Ik heb alleen maar een voordeel als er Belgische groothandel is die online levert en ik bedoel niet Beershop.be.

      /   Beantwoorden  / 
     1. joris

      Fiona, de Stille Nacht 2013 heb ik gekocht in Stabroek (België).
      daar stonden enkele kratten.

        /  
    1. Ton van Oorschot

     Probeer http://www.bieresgourmet.be eens. Heeft aanbiedingen en lage transportkosten. Ik ga de Delirium Christmas kopen. Ik werk vlakbij de brouwerij in Melle, dus……

       /   Beantwoorden  / 
     1. joeri

      Ik heb de prijzen vergeleken, maar Bierwinkel.com is stuk goedkoper dan deze site. Sinds gisteren hebben ze ook stille nacht. Bij hen kost dat 3,35 bij Gourmet kost het 3,75 euro. Zinzebar kost bij Gourmet €2.47 en bij bierwinkel 2,37.
      Het aanbod van Bock-winter en kerstbieren is vele malen groter dan bij Gourmet, Beershop.be en andere winkels. Ik heb zo iets 25 verschillende kerst-winterbieren gekocht. Door de grote verscheidenheid heb ik voor Bierwinkel gekozen ondanks dat het wat duurder is. Er zullen weinig winkels zijn in Belgie die meer dan 70 verschillende Winter-kerst en bockbieren hebben.

      Wat is er trouwens Met beershop.be aan de hand. Zijn ze failliet. Zijn zijn steeds offline?

        /  
 3. ronald

  Ook bij Agrimarkt (Goes, Vlissingen, Middelharnis, Oud-Beijerland en Roosendaal) is de Trappist Zundert nog gewoon goed verkrijgbaar.

    /   Beantwoorden  / 
 4. Fred Schiphorst

  Volgens mij moeten we rustig afwachten. Het bier is nu nieuw en iedereen wil het proeven. De kans is groot dat het over een half jaartje gewoon bij de slijter verkrijgbaar is. In de tussentijd zijn er gelukkig genoeg andere bieren om te drinken, dus reden tot wanhoop is er in elk geval niet.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Dekeyser Guido

   Ik zag vandaag in Delhaize dat ze de schappen vulden met de nieuwe trappist Zundert. Ik heb 6 flesjes gekocht, 2,15 euro per stuk ( is wel duur vergeleken met andere trappist).Bij mij valt de smaak wat tegen, te donker en te zoet. Maar ik heb het meer voor blonde trappist. Sommigen zullen dan wel liever deze Zundert lusten ( 9°). Hij heeft iets weg van de 12° van Westfleteren.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Ton van Oorschot

    Bij mijn werk vlakbij is een Delhaize. Ik zal eens gaan kijken.

      /   Beantwoorden  / 
   2. joris

    met alle respect, maar de zundert lijkt in geen enkel opzicht op de 12 van westvleteren.

    de zundert is niet donker (tenzij je koper donker vindt), en ook niet zoet.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Ton van Oorschot

     Niet alle belgen hebben verstand van bier ;)

       /   Beantwoorden  / 
 5. Robbert

  Grappig. Dit verhaal wordt zo opgeblazen. Alsof je je best moet doen om een Zundert te bemachtigen. Maar zoals je ook al uit de reacties kunt opmerken is het overal nog goed te verkrijgen.

  Mooie poging van de marketing afdeling maar nogal ongeloofwaardig.. Doet ze geen goed.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Fiona de Lange

   Het moment waarop de reactie wordt gegeven is heel bepalend net als de locatie. Heel wat mensen gaven aan dat ‘t nog verkrijgbaar was echter hadden dat de dag ervoor tot dagen ervoor zien staan en posten dat hier. Mijn ervaring is in ieder geval dat zelfs de beste speciaalbier drankenwinkels het echt niet meer hebben…. Marketing is ‘t niet maar ‘t is een verhaal op basis van eigen ervaring.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Robbert

    Dat denk ik niet.
    Ben op 2 locaties geweest. Beide locaties bekend onder bierdrinkers..
    Bij de ene stonden 3 kratten. Bij de ander 6.

    En als ik de prijzen ga vergelijken per krat, val ik ook achterover.
    Uit ervaring kan ik zeggen dat dit wel degelijk een marketing trucje is.

      /   Beantwoorden  / 
 6. slumme

  Bedoelen ze niet gewoon dat de brouwerij het niet meer heeft. Dan is het bij hun dus uitverkocht, maar wel nog bij groothandels,slijterijen en horeca te koop.

  Ik vond m best zoet trouwens, maar niet te vergelijken met een westvleteren

    /   Beantwoorden  / 
 7. Dennis

  Misschien hangt het inderdaad af van het moment en de locatie. Ik weet alleen dat hij hier in de stad nog niet gesignaleerd is bij de bier speciaalzaken. Daar gaven ze ook aan dat het waarschijnlijk pas na oud & nieuw wordt vooraleer de Zundert hier te krijgen is. Ach, wat in het vat zit verzuurd niet. Ik proef m binnenkort wel een keer.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.