Sterrenrestaurant De Librije lanceert eigen bier

Driesterrenrestaurant De Librije heeft in samenwerking met de Jopenkerk een eigen bier ontwikkeld. Jonnie en Thérèse Boer van De Librije zochten naar een sterk bier met kruidige en dropachtige smaken. Op basis van de bestaande Jopen bieren is uiteindelijk een volledig nieuw bier ontwikkeld met ingrediënten als gagel, jeneverbes, chilipeper en trekdrop. Donkere karamel moutsoorten geven het bier body en een zacht licht zoetige smaak met herkenbare duidelijke tonen van karamel, zoethout en drop. De nasmaak doet sterk denken aan rozijnen, salmiak en sinaasappel, terwijl de geur van rood fruit, zoethout en karamel overheerst.

Zwart gespoten flessen
Librije’s Bier, roodbruin tot kastanjebruin van kleur, helder met beige kleurig schuim is afgevuld in excentriek zwart gespoten champagne flessen en voorzien van het Librije kruidenbuiltje en het jaar van uitgifte. Naast dat er gewoon van te genieten is, kan het ook goed gecombineerd worden met de gerechten van De Librije.

Verkrijgbaar
Ben je benieuwd naar dit bier dan is het verkrijgbaar in de Jopenkerk en natuurlijk in Restaurant De Librije. Daarnaast wordt het bier verkocht in de webshop van Librije’s Winkel.

Uitgelachen om de vraag naar bier
Een geweldig voorbeeld van een prachtige samenwerking tussen een Nederlandse brouwerij en het beste van het beste culinaire restaurant. Dat er maar heel veel meer mogen volgen….. Want in het programma The Taste van vorige week werd er door de Belgen goed gelachen om onze Nederlandse bieren en de kennis van bier binnen de Nederlandse horeca. Eerlijk is eerlijk, er is nog steeds maar een beperkt aantal sterrenrestaurants dat iets prominents doet met bier. Ze zouden op zijn minst allemaal naast wijn ook bieren op de kaart moeten hebben om de liefhebber die graag van bier houdt ook culinair te laten genieten met bier. Het afgelopen jaar werd ik zelfs uitgelachen toen ik vroeg naar bier in diverse sterrenrestaurants. Sterker nog: er zijn zelfs sterrenrestaurants die niet eens bier in huis hebben. Laat De Librije een prachtig voorbeeld zijn voor de rest van Nederland! Horeca en biergenieters die overigens naar tips en ideeën zoeken om culinair te genieten van bier&spijs, kijk eens op www.bierspijs.nl

Lees ook:Sterrenrestaurant combineert bier en gastronomie
Lees ook:Boek ‘Bier en gastronomie’
Lees ook:Video-impressie Master Bartender Pilsner Urquell
Lees ook:Weekendtip: Texel Culinair
Lees ook:Erik de Zwart proost op verjaardag met eigen bier

6 reacties op “Sterrenrestaurant De Librije lanceert eigen bier

 1. Jeroen Bax

  Fiona,
  Precies wat ik die Belgen probeerde bij te brengen door mee te doen aan The Taste, grappig en leuk om te lezen dat je daarnaar refereert!

  Helaas gisteren in de halve finale er uit :(
  Jeroen

    /   Beantwoorden  / 
  1. Fiona de Lange

   Ja ik zag het…. ! Jammer… die vis ook ;-)

     /   Beantwoorden  / 
 2. Broeder RB

  Een sterrenrestaurant dat lacherig reageert op zijn gasten moet bij zichzelf te raden gaan. Een sterrenrestaurant dat de vraag naar bier weglacht maakt in mijn ogen zichzelf eigenlijk wel een beetje belacheiljk.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Fiona de Lange

   Helaas is het wel de realiteit… en als ‘t aanbod er niet is zal de vraag niet komen… Dus de meesten zullen ‘m niet stellen. En als je die als fervent bierliefhebber dan wel stelt, schrikken ze? en is lachen misschien maar de enige oplossing.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Broeder RB

    Ik denk dat die vraag vanzelf komt. Overigens ben ik erg beniewd bij wat voor gerechten ze dit bier willen serveren. Je beschrijving is best complex volgens mij…

      /   Beantwoorden  / 
    1. Fiona de Lange

     Dat is wishfull thinking… ik wacht er al jaren op…. weinig tot geen beweging. Aantal zeer goede initiatieven zoals bijv. ook Ciel Blue.. maar op de ruim honderd sterrenrestaurants is het toch nog steeds na jaren op één hand te tellen. En de reacties bij de Taste bevestigen dat beeld…

       /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.