Weekendtips: volop winterbierfestivals

Wil je graag in winterse en bierige sferen komen dit weekend dan kan je je hart ophalen! Er zijn meerdere festivals waaraan je een bezoekje kunt brengen. Zo vindt vandaag en morgen het Kerstbierfestival in Essen plaats. Een prachtige plek met een aanbod van tussen de 150 en 170 verschillende kerst- en winterbieren. Is Essen te ver dan is het Winterbierfestival in Haarlem op het Hortusplein voor de Jopenkerk nog een mooi bierfestijn.

Ook daar is vandaag en morgen heel wat winters bier te proeven op het festival dat een onderdeel is van de Haarlemse Kerstmarkt. Tussen 12.00 en 19.00 uur kan de bierliefhebber heerlijk genieten van bier en live muziek van onder andere het Kerstensemble Felison Brass. Dit winterse bierevenement is een initiatief van Café Briljant en Jopenbier.

Verder kan je vandaag nog naar het winterbierfestival in Wormer of naar de Burg Bieren Proefdag waarop 80 verschillende kerst- en winterbieren te proeven zijn!

Ik kijk zelf erg uit naar morgen… Dan heb ik de unieke gelegenheid om als onderdeel van een persreis een bezoek aan trappistenbrouwerij Westmalle en Dochter van de Korenaar mee te maken! Uiteraard volgen de prachtige verslagen hiervan op mijn blog!

Lees ook:11-12-10: Winterbierfestival Wormer
Lees ook:Leuke weekend bieractiviteiten
Lees ook:10-12-’11: Winterbierfestival Wormer
Lees ook:Winterbierfestival 12 december in Wormer
Lees ook:14-12-’13: Winterbierfestival Wormer

Eén reactie op “Weekendtips: volop winterbierfestivals

 1. joeri

  Nog onlangs de bellefleur van Dochter van de Korenaar gehad. Ik ben geen grote van van Amerikaanse Ipa’s maar deze ipa was uitstekend te drinken en goed van smaak.

  Wat is eigenlijk jullie top 10 van kerst-winterbieren?

  Mijn top 5:

  1 Bush Noel
  2 St. Feuillien
  3 Stille Nacht
  4 Aventuis Weizen Eisbock
  5 Aventius Doppelbock
  6 Gauloise
  7 Leffe/Carolus Christmasbier
  8 Paulaner Salvator
  9 Palm Dobbel
  10St. Peters Winterbier/Fullers winterbier

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.