De week van het Nederlandse bier, help ik proef het verschil niet meer…..

Foto: week van het Nederlandse bier

Nederlands bier is heel hip en de komende dagen ontkom je er niet aan. Diverse cafés hebben deze week alleen Nederlands bier op tap en er zijn diverse evenementen (vaartochten, wandeltochten, proeverijen) georganiseerd die in het teken staan van bier van eigen bodem.

Sinds donderdag ben ik enthousias begonnen met het drinken en proeven van Nederlands bier. Ik heb mij prima vermaakt, maar ik merk op zulke momenten dat ik vooral enthousiast drinker ben en en helemaal geen kenner. Voor mij leken de smaken op een gegeven moment wel heel erg veel op elkaar, er sprong niets meer voor mij uit. Of dat erg is? Ik denk het niet, maar ik ren nu niet direct naar de winkel om de bieren die ik heb geproefd in te slaan.

Misschien komt dat nog, misschien niet. Misschien is mijn voorliefde voor Belgische bieren wel te groot. Want na als die Nederlandse brouwsels, smaakt het Hommelbier toch wel heel erg goed, net als de Val Dieu.  Het gevoel dat deze bieren geven, heb ik nog niet ontdekt bij de Nederlandse bieren. Nou heb ik de afgelopen dagen lang niet alles kunnen proeven en heb ik ook niet voor ieder bier evenveel tijd genomen. De week is nog niet voorbij, dus ik kan nog volop in de ‘herkansing’gaan. Wie weet wat ik nog allemaal ga tegenkomen. Voor mij is het in ieder geval een goed excuus om de kroeg in te duiken.

 

Lees ook:Een week lang Nederlands bier in de hoofdrol
Lees ook:Een week lang bier van eigen bodem
Lees ook:Oeff dat valt tegen, helaas zit ook mijn favoriet er wel eens naast
Lees ook:Kwaliteitslabel voor speciaalbieren nodig?
Lees ook:Derde editie Week van het Nederlandse Bier in 2014

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.