Utrechtse Tourkoorts tijdens een hittegolf

Foto: De Leckere

Wielerfanaten hebben al lang uitgekeken naar deze dag. Eindelijk begint de tour in Utrecht. Twee dagen lang fietsfeest voor iedereen. Speciaal voor deze gelegenheid brouwde De Leckere Tourkoorts, een Frans saison bier. Zelf heb ik het (nog) niet geproefd, maar wil het natuurlijk maar al te graag een keer proberen, net als Rode Lantaarn van Brouwerij Het Licht. Ook dit bier is speciaal gebrouwen voor het Grand Départ. Wat een Rode Lantaarn met de tour te maken heeft? Meer dan je denkt, want  de wielrenner die al laatste eindigt in het eindklassement krijgt spreekwoordelijk een Rode Lantaarn uitgereikt.De bedoeling was om via de LF4 naar Utrecht te fietsen en daar flink aan de Tourkoorts te gaan. Daar is het nog niet van gekomen en ook dit weekend gaat het niet gebeuren.  Daarom hoop ik dat ook na het weekend dit bier nog te verkrijgen is want het ziet er naar uit dat ik de komende dagen mensenmassa’s  ga ontlopen. Ik denk dat ik straks de roeiboot in spring  met een koeltas vol koude dranken, op zoek naar schaduw en verkoeling.

Maar heel misschien doe  ik morgen toch een poging waag om ergens langs het parcours te staan. Nou ja staan, ik kwam een hele handige site tegen met een overzicht van hotels en kroegen langs de route waar de tour heel goed te volgen is. Mocht iemand een tip hebben waar ik de tourbiertjes kan kopen, laat het weten, want ik ben zeer benieuwd.

Lees ook:Tourkoorts is al begonnen bij De Leckere
Lees ook:Topwielerploeg komt met eigen bier
Lees ook:Universiteit Utrecht introduceert lustrumbier 1636
Lees ook:Pontificale: speciaal ontwikkeld
Lees ook:14-05-’11: Utrechtse Bierbrouwers Festival

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.