Belg brouwt bewust blauw bier

Foto: [email protected]_ataman

Getver, ik moet er zelf niet aan denken. Blauw bier. Misschien smaakt het best goed, maar de kleur staat mij echt niet aan. Groene tomatenketchup ging er bij mij ook niet in. Kleur speelt dus duidelijk een belangrijke rol in mijn smaakwaarneming. Maar gelukkig is niet iedereen hetzelfde en zijn er waaghalzen die zich weinig aantrekken van kleur, of misschien zijn ze gewoon kleurenblind.

Brouwerij Belgh Brasse in Quebec brouwde een blauw brouwsel waar zelfs de smurfen trots op kunnen zijn. Brouwer Jean-Louis Marcoux kwam op het idee na een oproep van de lokale vereniging CulturART om de regio Abitibi-TĂ©miscamingue te promoten. De visuele identiteit van CulturART is blauw, vandaar de kleur voor het bier.

Het schijnt het tweede blauwe bier ter wereld te zijn. Alleen in Japan drinken ze bier dat blauw kleurt door toevoeging van algen. Wat het Belgisch/Canadese bier blauw doet zien is niet duidelijk. Jean-Louis wil er niet veel over zeggen. Hij merkte alleen op dat er geen kleustof aan toegevoegd is, want dat geeft het bier een groene gloed. Het is dus echt een unieke creatie te zijn. Het is nu al een culthit want lokale handelaren kunnen er geen genoeg van krijgen. De eerste 600 liter is al verkocht.

Lees ook:Belgische ruzie om blauw flesje
Lees ook:Brouwerij Bockor lanceert nieuwe ‘website’ voor exportbier
Lees ook:De viering van St. Patrick’s Day
Lees ook:Wie tikt daar tegen mijn glas? Het is de rumoerige roodborst
Lees ook:Gezond en gelukkig blijven moeilijk? Nee joh ga gewoon vaker naar je stamkroeg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.