Maes brouwt jubileumbier voor Pukkelpop

Een festival dat strak uitverkocht is en ook nog eens eigen bier schenkt. Hoe gaaf is dat? Het Belgische Pukkelpop bestaat 30 jaar en daarom brouwde Maes speciaal pukkelpopbier. Waarom Maes? Omdat het de lokale bierbrouwerij is voor Pukkelpop. De brouwerij ligt op nog geen 13 kilometer afstand van het festivalterrein.

Het recept van het jubileumbier is gebaseerd op dat van Maes pils. Maar natuurlijk is er wel iets extra’s aan toegevoegd zoals mout en hop. Het is een extra hoppig biertje en dat drinkt lekker weg tijdens een warme dag. Het bier wordt alleen op het festival verkocht en daarom kan ik het helaas zelf niet proeven. Maar ik ga ervan uit dat het best goed valt. Zon, muziek, buitenlucht en bier, dat kan eigenlijk niet mis gaan.

Wat misschien ook nog leuk is om te weten. Het bier is zo ‘groen’mogelijk gebrouwen.  De brouwerij  maakt gebruik van 6000 zonnepanelen en heeft een eigen waterzuiveringsinstallatiegelijk.

Lees ook:Orval: misschien toch nog proberen?
Lees ook:Thaise Singha: in Thailand fantastisch
Lees ook:Maes Pils – Bavaria: wie pikte de actie?
Lees ook:Ezel bier: niet voor ezels
Lees ook:Gratis Maes voor wie Maes heet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.