Bier met melk; Ronduit ranzig of nieuwe trend?

Foto: omroep Gelderland

Getver, ik moet er nier aan denken, een flinke scheut melk in mijn bier. Voor alle duidelijkheid, ik heb niets tegen melk, ik drink het graag in koffie en thee. Maar melk in mijn bier? Dat gaat toch echt iets te ver. Of toch niet?

Tot nu toe heb ik best wat vreemde dingen geproefd. De eerste keer dat ik haggis voorgeschoteld kreeg, kreeg ik het met grote moeite weg. Ik bleef maar aan schapen en ingewanden denken. Nu jaren later vind ik het heerlijk en heb ik geen glazen whisky meer nodig om het weg te spoelen. In Mongolië heb ik bij de nomaden gefermenteerde merriemelk gedronken en smaakt net zo smerig als het klinkt. Ik heb het meerdere keren geprobeerd, maar ik bleef er iedere keer van gruwelen.

Ik denk dat de combinatie bier en melk lang niet zo onaangenaam is al de merriemelk, maar ik zou het ook niet direct bestellen.
Vrienden vertelden laatst dat ze in Jamaica Guiness met gecondenseerde melk dronken en dat smaakte verrassend goed. Dus misschien is het allemaal niet zo ver gezocht en vreselijk als ik denk en willen we volgend jaar niet anders. Wie weet.

Lees ook:Bier- en kaascombinatie 2
Lees ook:Week van bier- en kaascombinaties op bier.blog.nl
Lees ook:Nieuw jaar, nieuwe ideeën…..
Lees ook:Spaans bier in Schotland maakt een hoop goed
Lees ook:Nieuwe biercommercial Brand bier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.