Een winterse verrassing

Net zo verrassend als de winter in Nederland hier steeds is, was voor mij de Christoffel Bok. Vanuit diverse hoeken had ik al vernomen dat dit bokbier best verrassend kon zijn. Gisteren ging ik eten in Brasserie Christoffel in Den Bosch waar uiteraard het Christoffelbier niet ontbrak.

Het dieprode bokbier dat al twee keer is uitgeroepen tot beste bokbier vond ik verfrissend. Het verrassende was dat je toch best een zware smaak verwacht bij bokbier. Echter ik vond het bier een volle moutige smaak hebben, tikkelte zoet en verder vooral een rustige smaak. Niets was echt overheersend.

Het bier is in balans en heeft een subtiele smaak. Ik dronk ‘m overigens van de tap. Dat kan nog weleens verschil uitmaken. Het alcoholpercentage is 7,8 procent. Ben je op zoek naar een ander bokbier dan het doorsnee bokbier, probeer deze eens. Het aparte van de bieren van Christoffel is overigens dat ze allen ondergistend zijn en de vergisting plaatsvindt in open kuipen.

Lees ook:Bokseizoen weer begonnen!
Lees ook:Waterloo Double Dark: ‘rustig’ bier
Lees ook:Schneider Hopfen-Weisse: Verrassend
Lees ook:Christoffel Speciaalbieren na doorstart weer leverbaar
Lees ook:Flying Dog Raging Bitch: op en top verrassing

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.