Kwaliteit van bockbier in 2010

De bockbieren zijn inmiddels al een paar weken in het land en door de vele bockbieracties hebben heel wat mensen vast en zeker al de nodige bockbieren geproefd. Nu ben ik benieuwd naar jullie mening! Wat vinden jullie van bockbieren dit jaar? Zijn ze uitstekend, goed, redelijk of slecht. Vul de poll in

 

Zelf heb ik het idee dat de smaak van de bockbieren toch in de regel genomen steeds minder zoet worden. Er komen veel meer varianten die wat bitter zijn en ’zwarte’ chocolade smaaktonen hebben. Oftewel een stuk steviger zijn. Het aantal dubbelbocken, zo bleek ook bij de wedstrijd lekkerste bockbier, neemt in snel tempo toe. Wat mij betreft een fantastische zet. Al die zoete bieren daar heb ik echt niets mee. Wat zou er volgens jou met de smaak van het bockbier moeten gebeuren?

Lees ook:Bockbierproef: Budels Herfstbock
Lees ook:Start bockbierseizoen dichtbij
Lees ook:Teleurstellende kwaliteit van bockbier 2010!
Lees ook:Bierliefhebber vindt kwaliteit bockbier goed
Lees ook:Lekkerste bockbieren van 2011: Texels bockbier en Jopen Johannieter

8 reacties op “Kwaliteit van bockbier in 2010

 1. PotjeBier

  Heb er nog niet veel gehad, maar 1 die mij bitter (figuurlijk dan) tegenviel was Brand, veel zoeter dan voorheen, en veel minder een smaakbom dan voorgaande jaren. Erg jammer. Ramses Lambok vond ik daarentegen erg lekker en smaakvol.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Frans Ruiter

   Die ervaring met Brand heb ik ook; erg zoet geworden!

     /   Beantwoorden  / 
   1. [email protected]

    Misschien dat de bokbieren over de hele lijn zoeter zij geworden (dan valt het niet op), maar ik heb niet de indruk – ik degusteer nu een exemplaar – dat de Brand Dubbelbock zoeter is dan andere jaren. Ben eigenlijk wel benieuwd naar de meningen van anderen.
    By the way: Frans, tot morgen!

      /   Beantwoorden  / 
 2. Eerwaarde

  Waar is het karakter van deze smaakvolle herfstbieren gebleven? Positieve uitzonderingen tot nu toe Jopenbock en leutenbock. Chouffe heeft dit jaar met recht een bok geschoten, wat eenn triest bocht is dat!

    /   Beantwoorden  / 
 3. Edo

  Ik heb nog lang niet alle bocks geproefd (en ga dat ook niet doen), maar ik was erg tevreden over Jopen Johannieter (is dat een bock?), De Molen Borefts Bock 2010 en ik heb ook met genoegen de Bronckhorster IJsselbock, de Dampegheest Bock en de Bokkige Theodorus geproefd.

    /   Beantwoorden  / 
 4. Aad

  Van de grote brouwerijen vond ik Alfa zwaar tegen vallen en van de kleine brouwerijen vond ik Winterbok van Christoffel uitstekend.

    /   Beantwoorden  / 
 5. [email protected]

  Ik ben erg benieuwd naar de Jopen Johannieter. Ik heb, ook van bierkenners, begrepen dat het een uitstekend bier is. Volgens de website van Jopen Bier is het een hybride tussen een Dubbelbok en een Export Stout. Tja, of het (dan) een bok genoemd mag worden, daar kunnen we wel een avondje over discussieren. Naar de letter van de Nederlandse bierverordening zeer waarschijnlijk wel en daar hebben we ons aan te houden, niet waar?!
  Enfin, Eigenaar Michel Ordeman is iemand met passie voor zijn vak en hij krijgt van mij het voordeel van de twijfel. Ik hoop het bier aanstaande vrijdag te kunnen proeven tijdens het bokbierfestival in A’dam.

    /   Beantwoorden  / 
 6. Fiona de Lange

  Helaas ging het voor mij onmogelijk om berichten te schrijven. Ontzettend druk met het PINT Symposium ;-) .

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.