Beste en lekkerste bockbier wedstrijden in aantocht

Het bockbierseizoen is in volle gang en dan komen de altijd spannende verkiezingen van het Lekkerste en beste Bockbier van Nederland er weer aan! Op zaterdag 22 oktober 2011 worden er zo’n 40 Nederlandse Bockbieren blind geproefd in brouwerij de Prael in Amsterdam. Er zijn net zoals vorig jaar weer 2 categorieën; Zwaar Bockbier (meer dan 7.0%) en Standaard Bockbier. Het is de elfde keer dat het lekkerste bockbier van Nederland wordt verkozen.


De uitslag wordt bepaald door 120 proevers. Na het openstellen van de inschrijving zit het ieder jaar altijd weer in een mum van tijd vol, zo ook dit jaar. De jaarlijkse verkiezing is een initiatief van het Geheim Genootschap Arendsnest en Bier-Gilde De Dubbele Arend. Uiteraard ben ik er weer bij om van dit spektakel een mooi verslag te doen!

Vorig jaar waren de grote winnaars La Trappe Bockbier in de categorie standaard bockbier en de Jopen Johannieter en de categorie zwaar bockbier. In tien jaar tijd is dit initiatief uitgegroeid tot een succesvolle en door de bierwereld uiterst serieus genomen megaproeverij met vorig jaar 42 van de fles geproefde bockbieren.

Beste bockbier
Traditioneel volgt een week na de verkiezing van het lekkerste bockbier, de door bierconsumentenvereniging PINT georganiseerde wedstrijd van het beste bockbier. Hierbij gaat een vakkundige jury van bierkeurmeesters kijken of het bier technisch goed gebrouwen is. Daarbij gaat het dus niet om de lekkerste smaak. De ontknoping vindt plaats tijdens het PINT Bockbierfestival in Amsterdam, het laatste weekend van oktober. Vorig jaar gingen Texels Bock, Brand Dubbelbock en Heller Brau Schlenkerla Urbock er met de kopposities vandoor.

Bron: lekkerstebockbier.nl

Lees ook:Welk bier wint de titel: Lekkerste bockbier 2012?
Lees ook:Lekkerste bockbieren van 2011: Texels bockbier en Jopen Johannieter
Lees ook:Welk bier is het Beste bockbier van Nederland?
Lees ook:Lekkerste bockbieren 2012: Texels Bockbier en SNAB Ezelenbok
Lees ook:Texels bock en Burg Winterbock vallen in de prijzen

2 reacties op “Beste en lekkerste bockbier wedstrijden in aantocht

 1. Nico

  Beste Fiona, Einbeck ligt tussen Hannover en Kassel en ver van Hamburg.
  Ben een enorme liefhebber van Bockbier uit Einbeck en koop regelmatig mn kratje in Duitsland waar het de helft kost van NL.
  Proost! Nico.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Fiona de Lange

  Klopt, sterker nog het is een klein plaatsje in Nedersaksen en één van de tradities is dat dit bier geïmporteerd werd in Hamburg.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.