Tweede 1000 liter Royaal Bier komt eraan

Afgelopen zaterdag lanceerde ik Royaal Bier waarbij de samenstelling van het bier een knipoog is naar de roots van de aanstaande koning. De vraag naar het bier bleek enorm waardoor ik in enkele dagen tijd al door al het bier heen was. Natuurlijk is de brouwcapaciteit in Het brouwcafé in Scheveningen beperkt dus dat vergt veel planning en overleg of een extra brouwsel tot de mogelijkheden behoort. Goed nieuws! Door de komst van twee nieuwe 1.000 liter gisttanks kunnen we op korte termijn een tweede batch van Royaal Bier gaan brouwen. De flessen blijven overigens definitief uitverkocht aangezien de aanvraag hiervoor enorm was en wij het afvullen handmatig moeten doen. Echter de cafés waar het in Nederland op de tap zal staan groeit snel! Verder is het ‘jong bier’ dat nu aan het lageren is veelbelovend van smaak!

Ingrediënten
Royaal is een kruising tussen een Duits type pils en een amber bier oftewel Speciale Belge. Naast Schevenings Duinwater zit er Duitse hop en gist en Nederlandse mout in waardoor natuurlijk de link ontstaat met de roots van Willem-Alexander. Het is een ondergistend, ongefilterd bier met 5,8 procent alcohol en heeft door caramelmout een zoete aanzet. De afdronk is bitter door het gebruik van twee varianten van de Hallertauer hop. En natuurlijk krijgt het bier van NATURE een licht oranje kleur dat afkomstig is van de mout.

Verkrijgbaarheid
Foto’s van het brouwen en meer informatie is te vinden op www.royaalbier.nl. Ook verschijnt op de website een lijst met cafés waar het bier op de tap verkrijgbaar zal zijn. Dit is van noord naar zuid en van oost naar west en natuurlijk worden dat alleen maar meer cafés.

Lees ook:Van Prins Pils tot Koning Speciaalbier
Lees ook:‘Willem-Alexander’ geeft eerste rondje Royaal
Lees ook:Naughty Stout: Eerste dinerbier
Lees ook:Pompoenbolletjes, ham en amandel met Royaal Bier
Lees ook:Swinkels luncht met Máxima en Willem Alexander

4 reacties op “Tweede 1000 liter Royaal Bier komt eraan

 1. Ton van Oorschot

  Ik hoop dat je bier een succes wordt Fiona, want over het algemeen zijn de bieren van de Scheveningse zo zuur als azijn….

    /   Beantwoorden  / 
 2. Fiona de Lange

  Beste Ton… niet sinds Wesley hier zit… is veel veranderd ;-)

    /   Beantwoorden  / 
 3. Fred Schiphorst

  Dat was zo, maar op het Winterbierfestival heb ik gemerkt dat het nu in elk geval beter gaat.

    /   Beantwoorden  / 
 4. Ton van oorschot

  Gelukkig.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.