Val-Dieu

Een van mijn favoriete biertjes is de Val-Dieu Trippel. Deze is afkomstig van de, hoe kan het ook anders, Val-Dieu abdij. Al in 1216 is de abdij ontstaan en opgericht door Monneken. Door oorlogen en brand is het nog steeds een vrij lokale brouwerij gebleven. De abdij heeft naast de tripel ook de brune en blond. 

De smaakomschrijving op de site:
Het bier (9%) dat zich in de rijping geëmancipeerd heeft, is het resultaat van een lange gisting die onder de ogen van de brouwer gebleven is. Als het kleine zus (het gouden Val-Dieu) geeft het proeven een licht zoete smaak. Maar die wordt snel door een diepe bitterheid verdrongen. Deze laatste zal in geen geval al de andere componenten verdringen : de natuurlijk gearomatiseerde hop en de gealcoholiseerde achtersmaak! Ik vind het echt heerlijk en overigens de zoetige, zachte smaak overheersen!

Voor meer informatie: http://www.val-dieu.com/ndls/index.htm

Lees ook:Oeff dat valt tegen, helaas zit ook mijn favoriet er wel eens naast
Lees ook:Een verborgen juweel: de Abdij van Val-Dieu
Lees ook:Val-Dieu Grand Cru: Fantastisch wat een smaaksensatie
Lees ook:Biertempel waar zelfs niet bierdrinkers de smaak te pakken krijgen
Lees ook:Brouwerij Val-Dieu breidt uit

Eén reactie op “Val-Dieu

  1. david

    Doe mij maar een Val dieu triple !! als ik toch moet kiezen.

    gr
    David

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.