5 dingen die je in Engeland gedaan moét hebben

OLYMPUS DIGITAL CAMERAVertrek je binnenkort voor een weekendje naar Engeland? Wij hebben een top vijf voor je samengesteld met dingen die je absoluut een keer in Engeland gedaan moet hebben. 5 things to do in England, lees je mee?

5. Soho bezoeken

Soho is de extravagante en ondeugende wijk van Londen bekend om zijn live entertainment, groot aantal eetgelegenheden en bruisende nachtleven. Hier kom je om iets te vieren of om een middag gezellig te shoppen. Laat je door dit deel van de stad leiden tijdens een tour of ga zelf op pad. Maak kennis met de luxe hotels, fancy restaurants, meer dan tweehonderd verschillende soorten bars en clubs, maar ook kramen met snelle – typisch Britse – snacks. Woon een live theatershow bij of koop kaartjes voor één van de grote musicals.

4. Stone Henge bezoeken

Het Stone Henge monument in het Engelse Wiltshire is een bezoek meer dan waard. Het bouwwerk, dat in 1986 aan de Werelderfgoedlijst werd toegevoegd, wordt door archeologen ook wel gezien als een bedevaartsoort. Zeker weten dat je onder de indruk zult raken van één van de meest beroemde uitzichten ter wereld.

3. Het Natural History Museum bezoeken

In het Natural History Museum dat tot 1992 bekend stond als het Britse Museum ben je zo uren zoet. In dit museum, het grootste natuurhistorisch museum van het Verenigd Koninkrijk, vind je alles over het leven op aarde onder verdeeld in zo’n 70 miljoen items. Als bezoeker kun je hier kosteloos talrijke collecties bewonderen in het teken van botanie, entomologie, mineralogie, paleontologie en zoölogie.

2. Een voetbalwedstrijd bijwonen

Nergens voel je je meer verbonden met de Britten dan tijdens een live wedstrijd van één van de grote Engelse clubs. En die stadionplekken zijn gelukkig niet enkel voorbehouden aan de Britten. Een plekje in het stadion bemachtigen is zelfs nog eenvoudiger dan je dacht. Plan je weekendje weg en geniet van écht Engels voetbal. ​Het voetbalseizoen 2016/2017 is alweer in volle gang. Dus maak je op voor één van de wedstrijden van Newcastle, Sunderland & ​Middlesbrough uit de Premier League of de Championship. Na het voetbal duik je nog gezellig het Britse nachtleven in. Een unieke combinatie van cruisen, citytrip & voetbal​trip.

1. Brits bier drinken

TBS_Brand_Lockups_BODGeen bezoek aan Engeland is compleet zonder een typisch Brits biertje gedronken te hebben. Een Fuller’s London Pride, een Hobgoblin of een amber ale Boddingtons? Cheers mate!