Oeff dat valt tegen, helaas zit ook mijn favoriet er wel eens naast

Het is erg moeilijk om toe geven dat de abdij van Val Dieu een brouwsel heeft gemaakt waar ik niet blij van word. Ik had er nog wel zo naar uitgekeken. Val Dieu is een van mijn favorieten.

De trippel afkomstig van deze abdij is subliem, maar de grand cru is fenomenaal. Vandaar dat de lat vrij hoog lag toen ik de fles opende.

Als eerste viel op dat er is gekozen voor een blond bier. Het ruikt kruidig en niet onaangenaam. De smaak is zacht, maar voor mij te vlak. Na de tweede slok verandert er niet veel en helaas na de derde keer proeven kon ik alleen maar concluderen dat ook Val Dieu er wel eens naast zit. Dit bier wordt maar binnen een beperkte periode gebrouwen en dat is misschien ook helemaal niet zo erg.

Als je toch een keer wilt genieten van Val Dieu, probeer dan de Grand Cru. Een hemels bier waar je zeker van gaat genieten. Jammer genoeg niet overal te verkrijgen, maar in de betere biercafé’s zeker te vinden.

En als je geen goed biercafé in de buurt hebt, geen paniek. Want je kunt altijd nog de prachtige abdij bezoeken om te genieten van de heerlijke bieren die daar met veel zorg en liefde gebouwen worden. Vergeet vooral niet  een stukje Val Dieu kaas te bestellen want dat maakt de smaaksensatie helemaal compleet.

 

Lees ook:Biertempel waar zelfs niet bierdrinkers de smaak te pakken krijgen
Lees ook:Val-Dieu
Lees ook:Val-Dieu Grand Cru: Fantastisch wat een smaaksensatie
Lees ook:Bierverpakking misleidend? Doe (L)effe normaal
Lees ook:Bierproef: Val-Dieu winterbier uit mei 2004

3 reacties op “Oeff dat valt tegen, helaas zit ook mijn favoriet er wel eens naast

 1. joeri

  Heb je wel eens het kerstbier van Slagmuylder en Verhaegh gedronken. deze bieren hebben helemaal niets met kerstbier te maken. Slagmuylder heeft zogenaamd een kerstpils gemaakt, maar dat kunnen ze beter overlaten aan de Duiters en Denen met hun Weihnachts-und Winterbieren. Smaken een stuk beter.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Querine de Vos

   Helaas heb ik nog geen kennis kunnen maken met dit kerstpils, maar misschien is dat helemaal niet zo erg. Gelukkig zijn er nog genoeg andere brouwers die wel weten hoe ze de bierliefhebber kunnen verrassen.

     /   Beantwoorden  / 
 2. Amanda

  Val dieu is echt geweldig ja! de abdij ook, ben er geweest erg imposant :) en ik ben het met je eens dat de tripel en de grand cru het beste zijn, de bruine en het kerstbier vond ik minder.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.