Gouden Carolus Christmas: buitenaards goed

Misschien wel het lekkerste kerstbier van dit jaar.  Nadat je deze geproefd hebt, kun je eigenlijk wel stoppen.  Gouden Carolus Christmas is van een andere planeet.

Wat maakt dit bier zo bijzonder? Op het eerste gezicht is het een gewoon lekker donker kerstbier. Maar zodra je de eerste slok genomen hebt weet je gewoon dat je iets bijzonders drinkt. Gebrand mout, karamel en een licht zuurtje zorgen voor fantastische balans. De smaak is intens en blijft lang hangen. Hier wil je meer van, hier ga je echt voor zitten en vergeet even dat er ook nog een kerstdiner klaargemaakt moet worden.

Dus wees gewaarschuwd, zorg dat je niets meer hoeft te ondernemen zodra dit bier geopend is. Na een slok ben je verkocht en waan je je op een andere planeet en dat komt niet alleen door het alcoholpercentage van 10,5%. De smaak is bedwelmend goed. Langzaam raak je in een modus waar niets meer hoeft en alles mag.  Wat kan kerst toch mooi zijn.

En hoe moet het dan na de feestdagen? Moeten we bang zijn voor een groot zwart gat? Nee, niet als het aan de brouwers ligt. Elk jaar op 24 februari, geboortedag van Keizer Karel, brouwt Het Anker in beperkte hoeveelheid de “Cuvée van de Keizer Blauw”. Een bier waar ik nu al naar uitkijk.

Lees ook:Wat maakt bier een kerstbier?
Lees ook:Noël Christmas Weihnacht: overslaan!
Lees ook:Kwaremont Blond: Verrassend kruidig
Lees ook:Palm Dobbel: hét kerstbier?
Lees ook:Winterbier, eindelijk smaakt het: It is the most wonderful time for a beer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.