Gezegend met een goede smaak: Oesters met stoutbier

Ben je toevallig een keertje in Haarlem en weet je niet waar je moet eten? De Jopenkerk zal je niet teleurstellen.  En je hoeft geen bierliefhebber te zijn om hier te kunnen genieten.

Jopenbier timmert nu al een tijdje aan de weg. Steeds vaker is het terug te vinden in de supermarkt en bij de slijter is het opgenomen in het vaste assortiment. Het bier waar Haarlem trots op is, wordt gebrouwen in de Jopenkerk.

De Jopenkerk is lekker ongedwongen en ik voelde mij al meteen op mijn gemak. Voor een deel heeft dat natuurlijk te maken met het geweldige assortiment bieren, voor een deel met de menukaart.

Geweldige bier-spijcombinaties kom je hier tegen. De meest opvallende is die van oesters met stoutbier. Zelf zou ik er nooit op zijn gekomen, maar het is zeker de moeite waard om voor dit gerechtje alleen al een bezoek te brengen aan dit restaurant.

Natuurlijk is het ook mogelijk om gewoon te genieten van de prachtige bieren. En schroom niet het barpersoneel om hulp te vragen, ze weten als geen ander wat er allemaal schuilt in de fusten van brouwer.

Tot ziens in Haarlem!

Lees ook:Houtgelagerd bier van eigen bodem, kom het proeven in Haarlem
Lees ook:Goede bier uitgaanstips bij regen
Lees ook:Haarlem culinair, een bijzonder speciaalbierfestival
Lees ook:Brouwerij de Prael opent nieuwe proeflokaal
Lees ook:15-9-’13: Jopen Bierproeverij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.