De Moscateldruif kennen we wel. De zoete dessertwijn is geen onbekende. Maar dat er ook bier van kan worden gemaakt…
Twee jonge ondernemers uit Malaga hebben het gewoon geprobeerd. Een jaar geleden zijn ze begonnen met het experiment. En het sloeg aan. Ruim 1000 liter rozijnenbier per week brouwen ze.
Het ludieke bier heeft onder andere de aandacht getrokken van winkelketen El Corte Inglès. Onder de naam ‘Pasas Triple Malta’ wordt het rozijnenbier door de winkelgigant verkocht.
Voorlopig is het bier alleen nog lokaal te verkrijgen, maar de ondernemers hopen snel hun bierproductie te kunnen opschroeven.
Bier en rozijnen, voor mij nog een combinatie waar ik even aan moet wennen. Maar als ik in de buurt van Malaga ben, wil ik het zeker proeven.
Lees ook:VVV’s mogen wel lokaal bier verkopen
Lees ook:Horeca ondernemers vallen in de prijzen met biercreatie
Lees ook:Horeca brengt 56.375 euro naar KiKa
Lees ook:Fenix Food Factory: de thuishaven van de Kaapse Brouwers smaakt naar meer
Lees ook:Pater Lieven Bruin: een chocoladetoetje voor kerst