BrewDog is hondsbrutaal, onconventioneel en superstoer

BrewDog: een uit de hand gelopen hobby van twee vrienden

Twee vrienden in Schotland drinken geregeld een biertje. De een is whiskystoker de ander is visser. Bier drinken is hun passie. Op een dag vragen ze zich af hoe je zelf bier zou kunnen brouwen. Ze gaan op onderzoek en verdiepen zich in het bierbrouwproces. Na niet al te lang hebben nagedacht, besluiten ze het bierbrouwavontuur aan te gaan.  Als heel de wereld het kan, waarom zouden wij het niet kunnen?

Natuurlijk ging het niet gelijk goed, maar ze hadden de smaak wel degelijk te pakken. Het was niet alleen heel leuk, ze kwamen erachter hoe je je eigen biersmaak kon ontwikkelen. Het begon ergens op te lijken. Het bier was op het punt gekomen dat het klaar was voor de verkoop. Alles rondom het bier deden ze zelf. Van het etiket ontwerpen tot het bottelen.

Rijk werden ze niet. Op boerenmarkten verkochten ze wekelijks een paar dozen bier. Ze vroegen zich af hoe ze de verkoop een boost konden geven. Ze waren ze trots op hun “punk ale” en wilden graag meer mensen kennis laten maken met hun geweldige creaties.  Ze stuurden vier biersoorten in voor een bierwedstrijd georganiseerd door supermarktketen Tesco. En je kunt wel raden wat er gebeurde. Plaats 1, 2, 3 en 4 gingen naar BrewDog. Het panel was laaiend enthousiast over hun bier.

Het bier zou in heel het Verenigd Koninkrijk in de supermarkt verkocht gaan worden. En daar is het niet bij gebleven. Ze hebben heel langzaam maar zeker ook het vaste land van Europa bereikt. Zelfs de slijter bij mij om de hoek verkoopt drie soorten BrewDog ale.

Mijn absolute favoriet tot nu toe is zonder twijfel Five AM red ale. Een lekker bier om bij weg te dromen. Zoete tonen met natuurlijk vertrouwde bitterheid. Hier wil ik van blijven drinken…tot in de kleinste uurtjes en ver daarna…

5am Saint from BrewDog on Vimeo.

 

 

Lees ook:Gezond en gelukkig blijven moeilijk? Nee joh ga gewoon vaker naar je stamkroeg!
Lees ook:Brewdog lanceert viagra bier voor William en Kate
Lees ook:Grote vorderingen in nieuwe brouwerij BrewDog
Lees ook:Uitdagingen in nieuwe brouwzaal BrewDog
Lees ook:Alle vrouwen aan het bier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.