Win het bier Westvleteren 12

Het enthousiasme voor het Westvleteren 12 bier is nog steeds overweldigend. Op dit blog zijn nu 4 flesjes Westvleteren 12 te winnen!! Reageer hieronder via reactie door eenvoudigweg aan te geven waarom jij vindt dat je de Westvleteren 12 moet winnen. Dit kan zijn door te beschrijven waarom je het bier zo lekker vindt en het dus wilt winnen. Ook als je het nog nooit gedronken hebt kan je aangeven waarom juist jij het bier zou moeten winnen. Doe dit voor vrijdag 24 september 2010! Voorwaarde van deelname is wel dat je minimaal 18 jaar bent! Succes!! 

 

Hoe vaak ik via twitter en mijn blog wel niet verneem dat Westvleteren 12 favoriet is. Ook ik ben regelmatig als er drie kratten gekocht konden worden helemaal naar Westvleteren gereden, is echt heel ver. En dit kan bovendien pas als je er bij de biertelefoon doorheen bent gekomen en nog in het afhaalschema past op de gewenste dag. Inderdaad je moet er veel voor over hebben. Maar daar smaakt het ook naar!

Graag wil ik daarom enthousiastelingen voor dit bier de gelegenheid geven om 4 flesjes Westvleteren 12 te winnen! En inderdaad ze komen dus uit eigen collectie en hebben inmiddels ook al ruim een jaar op de juiste wijze bewaard gelegen! Dus de smaak is nog beter geworden! Waarom ik dit doe? Als bierliefhebber deel ik graag ook dit bijzondere bier met andere bierliefhebbers! Vooral omdat velen in verband met de moeilijke verkrijgbaarheid het nog nooit hebben kunnen proeven.

Lees ook:Westvleteren Bouwsteenbox alleen voor Sligro klanten
Lees ook:Winnaars kaarten Horecava Amsterdam
Lees ook:Ook St. Bernardus heeft leveringsproblemen
Lees ook:Bijzondere geschenkverpakking Westvleteren
Lees ook:Winnaars Westvleteren 12 bekend

55 reacties op “Win het bier Westvleteren 12

  1. Fiona de Lange

   Ha ha… niet eens gezien ;-) ! Twee zielen een gedachte…

     /   Beantwoorden  / 
 1. Eduard Rekker

  Eén keer mocht ik de Westvleteren 12 proeven van een klant in Belgisch café de Pintelier (Groningen, ik werkte daar). Wat een smaaksensatie, bijna alle tonen zitten in dit bier verwerkt. Ik kan niet zeggen waarom ik het meer verdien te winnen dan een ander. Het lijkt me gewoon fijn om 4 van deze flesjes te winnen en deze in goed gezelschap op te drinken. That’s right, nog verder delen ;)

    /   Beantwoorden  / 
 2. NoiZe

  Westvleteren 12 is erg overrated vind ik, proef hem maar eens blind samen met een Rochefort 10 en een St. Bernardus Abt 12 ;)

  Als ik de vier flesjes zou winnen heb ik er totaal 10, wat een mooi rond getal is :p

    /   Beantwoorden  / 
 3. Eerwaarde

  Goedemorgen. Dit is weel een heel prijzenswaardige actie! Hulde daarvoor. Uiteraard wil ik de flesjes graag winnen. Maar waarom? Uiteraard omdat ik het een bijzonder aangenaam bier vind. Maar bovenal zou ik ze graag winnen om binnekort op een proeverij met vrienden te kunnen delen :-)

    /   Beantwoorden  / 
 4. vincent

  Ik meen allereerst dat ik zelfs recht heb op die vier flesjes Westvleteren 14.
  Allereerst omdat ik deze trappist nog nooit heb mogen proeven; ik hoor er voor het eerst van.
  Daarnaast gaat het drinken van de goede trappist als volgt:

  De eerste neem je omdat het bij de dag hoort.
  Men drinkt nooit één biertje; op één been kun je niet lopen tenslotte. Nummer twee ;-)
  Maar de tweede maakt overmoedig, en brengt de ware genieter tot nummer drie.
  Die je eigenlijk niet had moeten nemen. Het is er net één te veel.
  Dus, om het af te leren en voor straf: nummer vier.
  Dank alvast

    /   Beantwoorden  / 
 5. Aikibob

  Westvletteren komt alleen nog maar in mijn dromen voor en dan smaakt hij zooooo lekker maar als je dan weer wakker wordt heb je helaas maar een droge smaak in je mond! Maar ja ach de droom was lekker!

  Dus tot dat ik het geproefd heb zal ik flink veel slapen denk ik!!!

  Bob

    /   Beantwoorden  / 
 6. Nico Lammers

  Ik heb ook pas 1 keer eerder een Westvleteren 12 geproefd, tijdens het Brugs Bierfestival van vorig jaar. Lekker bier, maar niet dermate spectaculair als ik had verwacht. ‘Amerikaanse hype’, ‘overgewaardeerd’ en ‘overpriced’ heb ik veel gehoord en daar kan ik wel een beetje inkomen. Voorlopig is het geen bier waar ik een rondje voor om zou rijden en in de Nederlandse stoet auto’s zou gaan staan. Maar misschien dat 4 flesjes me van gedachten kunnen doen veranderen ;)

    /   Beantwoorden  / 
  1. Fiona de Lange

   Ha Nico, die Nederlandse stoet valt mee hoor! Twee keer geweest en geen Nederlanders gezien ;-) . Dus ze hebben ‘t er net als jij wellicht ook niet voor over. Ik ben met je eens dat er ook andere bijzondere bieren zijn. Ik weet niet welke en hoeveel bieren je op Brugs bierfestival hebt gedronken. Ik merk dat als je eerste en misschien enige bier die je op een avond drinkt Westvleteren 12 is dat het toch opzeker heel goed bier is.

     /   Beantwoorden  / 
 7. Rinus

  waarom westvleteren 12? waarom niet?
  Na het brouwen van een recept wat honderden jaren oud is, het bier
  op de juiste temperatuur en langzaam inschenkend in het juist glas
  en dan in de mond, jaaaa zo moet bier smaken. Een smaak die herinneringen oproept van een bourgondische leefstijl en die je op dat moment alles doet vergeten. Uiteraard dient het genieten in goed gezelschap te moeten geschieden en vergezeld gaand van een brugs broodje.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Jan

   Honderden jaren oud????
   Hoe kom je erbij!

     /   Beantwoorden  / 
 8. Alexander

  He Westvleteren 12. Ach ja. Nu is dat weer met regelmaat in de betere cafe’s te krijgen dus gaan we er niet meer om bedelen :)

  Maar als je nu dit: Fond Geuze 1989 Belle Vue – Molenbeek zou hebben dan zou ik kwijlend zijn geweest :)

    /   Beantwoorden  / 
  1. Fiona de Lange

   Smaken verschillen natuurlijk…

     /   Beantwoorden  / 
 9. Coen

  Ik ben deze week voor het eerst vader geworden, en de geboorte van mijn dochter heb ik gevierd door het openen van mijn laatste Westvleteren 12.
  Over smaak valt te twisten, maar het is bovenal een heerlijk degustatiebier voor bijzondere momenten.
  Met een nieuw flesjes kan ik toosten op Michael Jackson die bijna hoogstpersoonlijk zeldzaam heeft gemaakt :-)

    /   Beantwoorden  / 
 10. Edo

  Lijkt me een uitstekend bier om mee aan te sterken en te herstellen nadat ik de afgelopen weken behoorlijk ziek ben geweest.

  Op ratebeer staat overigens een mooi verhaal van jbrus en mijzelf, waarin wij verschillende jaargangen Westvleteren en St Bernardus naast elkaar hebben geproefd. Het blijkt dat St Bernardus ongelofelijk goed oudert, terwijl Westvleteren toch beter wat jonger kan worden gedronken. Lees het maar eens!

    /   Beantwoorden  / 
  1. Fiona de Lange

   o.k. Gelukkig hebben we beiden in de kast staan ;-) .

     /   Beantwoorden  / 
 11. erika luit

  ben gek op een pilsje en wil dit biertje wel eens proberen

    /   Beantwoorden  / 
 12. JosB

  Westvleteren 12 is eigenlijk onderhand echt afgezakt naar een hype.
  Niet een slecht bier, daar niet van, maar vanwege de slechte verkrijgbaarheid (onderhand een self-fulfilling prophecy) regelrecht de hel ingeprezen door de tickers van Reetbeer. Heb het zelf niet recentelijk meer kunnen proeven, maar ik verwacht niet dat het wezenlijk veranderd in vergelijking met voor de hype.
  Er zijn echt wel veel interessantere bieren op de markt. Doe mij maar een Orval. Of iets Amerikaans, of zo. Zelfs Nederland is inmiddels in de markt voor leukere/interessantere bieren. Emelisse, De Molen, La Trappe (o.a. oak aged Quadrupel),…

    /   Beantwoorden  / 
 13. corjan

  Ik zou graag dat bier eens proeven, ik heb er wel veel over gehoord, maar heb het nog nooit mogen proeven. Ik drink ze dan samen met mijn schoonvader op, want dat is net als ik een echte bierliefhebber. Via hem heb ik geleerd wat lekkere biertjes zijn, en nu wil ik hem eens een lekker biertje voorschotelen..

    /   Beantwoorden  / 
 14. robert

  ik ga helemaal voor de vier flesjes westvleteren
  omdat ik dit inderdaad het beste bier met de gouden capsule vind.
  ik kom nu al 15 jaar bij de st sixtus abdij in het begin mocht je nog onbeperkt halen en toen gingen we inderdaad met 10 bakken naar huis
  maar das nu wel wat lastiger heb nu niets meer staan daarom lijkt het me heerlijk om weer eens de goden drank te degusteren.
  gr robert

    /   Beantwoorden  / 
 15. Dennis

  Gewoon, omdat ik heel erg lief ben :)

    /   Beantwoorden  / 
 16. Eerwaarde

  Waarom beperken tot 1 reactie. Ik zou de flesjes moeten winnen omdat als ik ze win ik er enorm lekker mee en om heen ga koken en jou dan uitnodig om te komen eten :-)

    /   Beantwoorden  / 
 17. Kevin

  Ben een zeer groot liefhebber van speciaal bier en heb hier en daar heel wat lekkere brouwsels mogen proeven. Helaas nog nooit de westvleteren 12 (ook de andere niet). Als echte bier liefhebber wil ik dit bier graag proberen samen met mijn vriendin. In het begin van onze relatie moest zij niets hebben van speciaal bier. Nu is zij een even grote fan als ik! Samen genieten we altijd van lekkere bieren en westvleteren 12 zou natuurlijk geweldig zijn!

    /   Beantwoorden  / 
 18. Hermannus

  Al bij m’n eerste kennismaking (1989) helemaal verkocht! Inmiddels 9 x aan mogen sluiten voor het klooster in de rij en zelfs 1 x in de abdij zélf geweest en daar het refterbier mogen ontvangen (lichtgroene capsule, 4%)!! Wat een schoonheid van een bier!Uniek en ongeevenaard, zélfs niet door Bernardus of Kasteelbier. Enige nadeel van West-Vleteren Abt: voor de beste smaak zou je m eigenlijk minimaal 5 jaar moeten laten rijpen ;-( en wie houdt dát vol?
  Waarom zou ik deze 4 flesje willen? Om ze te delen met alleen m’n beste vrienden! Rustig en intens genieten en dat doe je samen!

    /   Beantwoorden  / 
 19. Willem

  Ik zou graag de vier flesjes willen delen met anderen, zodat ook zij dit lekkere bier kunnen proeven en waarderen.
  Ik heb in de laatste jaren een keer of 10 geprobeerd een bak Westvleteren te reserveren via telefonisch aanmelden. Helaas nog niet gelukt, steeds een bezettoon gekregen.
  Ik hoop dat ik ooit nog eens het geluk zal smaken dat ik een bak voor de Westvleteren prijs kan aanschaffen. Ik zie ook wel eens “aanbiedingen” op internet verschijnen voor bv € 150,00 per bak!! Ik vind dit niet netjes en getuigen van woekerwinst op een mooi produkt waar je zo veel mogelijk mensen van zou moeten laten genieten. Daarom zou ik de vier flesjes, als ik ze win, zeker met anderen delen…..Met elkaar proeven is toch veel gezelliger!!

    /   Beantwoorden  / 
  1. Fiona de Lange

   Helemaal eens Willem! Overigens is het een idee om een hele ochtend te reserveren en circa anderhalf uur lang continu op de redailknop te drukken. Uiteindelijk kom je er doorheen!

     /   Beantwoorden  / 
  2. Aikibob

   Gesproken als een echte bierliefhebber Willem!

     /   Beantwoorden  / 
 20. Geroen

  Westvleteren het woord alléén al uitspreken heeft de laatste 4 jaar bijna iets magisch. Véél mensen ook in onze regio proberen urenlang om er telefonisch binnen te raken om alsnog een bestelling binnen te halen. Meestal tevergeefs dus als ik die 4 flesjes zou winnen
  dan deel ik deze zeker met mensen die dit bier graag eens zouden willen degusteren bvb op een kleine gezellige proefavond ergens waar e met niet zovelen samen zijn. Dit bier is nog steeds iets wat enorm gegeerd is. Ik zou in géén geval de bieren verkopen of ze helemaal alleen zelf opdrinken.
  Geroen. (bierliefhebber sinds 1986 in hart en nieren)

    /   Beantwoorden  / 
 21. Joep

  Heb een keer in mijn leven Westvleteren 12 gedronken. Het flesje kostte me 10 euro. Voor mij als student is dit een aanzienlijk bedrag, maar het was het waard. Zelden een bier gehad met zo’n lekkere volle smaak. Naar mijn mening zeker beter dan directe concurrenten St. Bernardus abt of Rochefort 10. Ik zou deze bieren graag wilen winnen om de ervaring van dit bier nog een keer te mogen beleven.

    /   Beantwoorden  / 
  1. willy

   Hallo Joep, wist je dat de brouwerij St Bernardus tientallen jaren het bier brouwden voor de paters van West-Vleteren, dus je mag aan nemen dat ze a) en het recept en b) de brouwmethode onder de knie hebben, in principe hebben ze alleen niet het zelfde water en ja dat kan toch een verschil maken. Een andere wenk probeer eens Malheur 12 van brouwerij Landsheer Buggenhout

     /   Beantwoorden  / 
 22. Harry Pinkster

  Ik durf het bijna niet te zeggen, maar in mijn bijna 30 jaar proeven van zoveel mogelijk verschillende bieren is er nog geen bier van Westvleteren heb gedronken. Was het eerst omdat er voor mij als etiketten-verzamelaar geen etiket van te plaatsen is op mijn website, later was het voor mij niet te vinden. Ik heb de laatste paar jaar vaker geprobeerd het bier te kopen, maar helaas is het in Groningen blijkbaar erg moeilijk.
  Kortom dit bier moet nodig op mn website, als afbeelding plaats ik de fles ! De vier bieren worden gedeeld met drie van mijn meest trouwe bierleveranciers die tijdens hun reizen in vooral Denemarken en Frankrijk me steeds weer weten verrassen met nieuwe bieren.Dat gaat een topavond worden !
  Vriendelijke groet
  Harry Pinkster
  Bierverzamelaar
  http://www.pinkgron.nl/bierhome.htm

    /   Beantwoorden  / 
  1. Alexander

   Harry,

   het dopje is voldoende, daar staat alles op ;)

     /   Beantwoorden  / 
   1. Harry Pinkster

    Dat moet zeker lukken, mooi van bovenaf zodat je ook nog wat van de fles ziet. Beetje zoals de foto bij dit artikel, maar dan meer dop ;-)

      /   Beantwoorden  / 
   2. willy

    De eigenlijke reden waarom men geen etiket gebruikt bij West-Vleteren is economisch, de Belgische wetgeving laat alleen de sumiere informatie toe op de kroonkurk indien het rechtstreeks van producent naar verbruiker verkocht wordt.
    Dit impliceert ook dat een West-Vleteren niet mag door verkocht worden, indien men het toch doet in België riskeert U een boete op het overtreden van de handelswetgeving en de etikerings wetgeving.
    Niet dat dit nu een prioriteit is maar er zijn toch al fikse boetes opgelegd. grts Willy

      /   Beantwoorden  / 
 23. Edwin

  Westvleteren!!! Veel over gehoord, veel over gelezen, jammer genoeg nooit eens kunnen proeven. Zou het nu eens mogelijk zijn?

  Zoals de broeders van Westvleteren zeggen:’Ons bier is schaars, maar als je het deelt, verdubbel je het aantal mensen dat er van kan genieten’ en ‘Alle werkelijke leven is ontmoeting’.

  Ik wil het dan ook graag delen met een goede vriend van mij, een echte bourgondiër, die onze maaltijden altijd liet vergezellen met een goed glas wijn. Totdat ik hem introduceerde in de wereld van bier, want nu staat ook menig (trappisten)bier op de ‘Schijf van lekkernijen’.

  Graag zou ik dit bier eens willen ontmoeten, om het te delen en samen te kunnen proosten op het werkelijke leven!!!

    /   Beantwoorden  / 
 24. willy

  Dan moet je eens met mij meerijden Edwin ik kom ongeveer elke 14 dagen in de buurt.

    /   Beantwoorden  / 
 25. Drize himself

  Waarom ik de 4x12westvleteren biertje zou moeten winnen?? Omdat ik zo aardig ben om 2 daarvan aan de 2e winnaar tegeven, en die andere 2 zou ik moeten winnen omdat ik in het verleden 4 westvleteren 12 zo lang heb bewaard (12jaar) en toen toch tot de conclusie moest komen dat DAT iets te lang was, de smaak was totaal verdwenenen, Helaas! Daarna nooit meer de mogelijkheid gehad om hem te proeven………………

    /   Beantwoorden  / 
  1. Eerwaarde

   Dan ben ik heel benieuwd hoe je ze bewaard hebt! Ik heb oudere gedronken en die waren echt geweldig!

     /   Beantwoorden  / 
 26. Jimmy Henderickx

  Hoi Fiona

  Ik kwam toevallig op bier.blog.nl omdat ik op zoek was naar een plaats waar ik de westvleteren 12 kon proeven.
  Ben sinds kort enorme bierfan, en deze staat absoluut bovenaan mijn verlanglijstje om te proeven.

  Is er iemand die eventueel mij een adres van een café (liefst in belgie, kempen of prov. antwerpen) kan bezorgen waar ik dit bier eens kan proeven?

  4 flesjes hoeven trouwens niet voor mij hoor, ik zal al heel blij met 2 zijn, de andere 2 mag je iemand anders gelukkig mee maken (of stuur ik zelf door naar iemand anders)

  In ieder geval, laat de winnaar er maar enorm van genieten!

  Jimmy

    /   Beantwoorden  / 
  1. Fiona de Lange

   Beste Jimmy,

   Probeer in Antwerpen café ‘t Waagstuk. Ze hebben hier in ieder geval heel veel speciaalbieren en ook vaak Westvleteren. Dit was voor mij de plek waar ik het ooit voor het eerst dronk! Groet, Fiona!

     /   Beantwoorden  / 
 27. JosB

  Vorig jaar was ik op het Weekend van het Belgische Bier op de Grote Markt in Brussel, daar was WV12 ook te koop.

    /   Beantwoorden  / 
 28. Marit Beimers

  Wow, ik beschouw mezelf als best grote bierliefhebster. Gelukkig hebben we in Nederland de Bierkoning (Amsterdam) met heel veel bieren, maar Westvleteren ken ik nog helemaal niet! En als ik dan alle enthousiaste reacties lees, wil ik het wel heeeel graag een keer proeven!
  Ik sluit me verder helemaal aan bij het idee dat het het echt wel waard is om voor echt goed bier een eind te rijden. Wij rijden nog wel regelmatig naar Orval om daar wat bier en kaas te halen. Orval is hier ook wel bij de slijter te vinden tegenwoordig, maar vers van de Abdij MET de kaas is duidelijk nog lekkerder!

    /   Beantwoorden  / 
  1. Karel

   De Bierkoning heeft vrijwel altijd Westvletern op voorraad…

     /   Beantwoorden  / 
 29. Ton van Oorschot

  Westvleteren 12 moet je in goed gezelschap drinken, zo ongelooflijk lekker. Dus Fiona, ik stel voor dat we ze samen meester maken. We hebben afgelopen zaterdag kennisgemaakt op de BAV beurs (ik sprak je aan over het Amstel boek!!).

    /   Beantwoorden  / 
 30. Eerwaarde

  3 keer is scheepsrecht! Om ze zondag te vergelijken met de WV 8 die ik zaterdag ga halen…. En om de smaakpapillen warm te maken zet ik er nog een WV 6 van 5 jaar oud naast……….

  Ben je nu te verleideen? ;-)

    /   Beantwoorden  / 
 31. Lucie Barkman

  Heel veel reacties dus ik acht de kans klein dat ik ze zal winnen, maar nooit geschoten altijd mis, dus waag ik het er maar op. Tegenwoordig veel bezig met de verschillende smaken van bieren en dan ook in combinatie met spijs. Laatst een bierproeverij georganiseerd voor een kleine groep met bijbehorende hapjes. Het lijkt me een hele uitdaging om ook dit met west vleeteren aan mijn vrienden voor te schotelen. Helaas ben ik zelf niet zo erg mobiel dus zal waarschijnlijk weinig tot nooit in de gelegenheid zijn deze blijkbaar overheerlijke biertjes zelf te halen, mede gezien de afstand. Wie weet is dit mijn kans……

    /   Beantwoorden  / 
 32. Peter Barenbrug

  Fiona, ik zou het te gek vinden om de Westvleteren 12 te winnen. Ik meen daar ook voor in aanmerking te komen omdat:
  1) Ik van een Hantverksbryggeriet Sotarn Oatmeal Stout tot een Jessenhofke Bruin en van een Texels Skuumkoppe tot een Aecht Schlenkerla Rauchbier gedronken heb, maar nog geen Westvleteren 12.
  2) Omdat ik qua favoriete bier erg twijfel tussen Rochefort 10 en Pannepot. En waar twee vechten om een been, gaat Westvleteren er mee heen.
  3) Ik m’n vriendenkring steeds enthousiaster maak over speciaal bieren. Met Westvleteren 12 gaat dat nog beter lukken.
  4) Ik een fles Kasteel Dubbel uit 1998 heb liggen die inzetbaar is bij onderhandelingen…
  5) M’n vrouw heel veel van m’n bier- (en andere) fratsen pikt, maar een tochtje van 467 kilometer vindt zelfs zij wel erg veel voor een krat bier.
  6) Ik desondanks ook m’n vrouw langzaamaan warm krijg voor lekkere bieren.
  7) Ik in Eindhoven woon, dus de overdracht best te realiseren is.
  8) Ik gewoon TE lief ben (volgens m’n moeder).
  9) Ik bijna altijd heel leuk ben (volgens m’n vrouw).
  10) Ik altijd de beste ben (volgens m’n kinderen).
  11) Ik pas eind augustus weer jarig ben. Dus de kans dat ik van iemand anders Westvleteren kado krijg is voorlopig minimaal.
  12) Ik twaalf goede redenen heb opgegeven. Dat is met 3 redenen per flesje ruim boven het landelijk gemiddelde. Met twee flesjes ben ik ook al heel blij, wat een recordscore op zou leveren van 6 redenen per fles.

  Proost!

    /   Beantwoorden  / 
 33. Remc0 R00s

  omdat….
  als ik die prachtige flesjes win…..
  Wilbert (twitter @lease)ermee ga verassen

  Remc0

    /   Beantwoorden  / 
 34. miranda

  Goh, ben benieuwd wie nu eigenlijk gewonnen heeft…
  Ik ga vanavond voor de 1ste keer een Westvleteren 12 proeven, want ik ben nu wel heel benieuwd geworden.
  Hij wordt geschonken in een restaurant in Hilvarenbeek, las ik net op de website toen ik de bierkaart bekeek…
  Moet wel een heel bijzonder biertje zijn!

    /   Beantwoorden  / 
  1. Fred Schiphorst

   Het is zeker goed bier, maar ik vrees dat de status toch vooral te danken is aan de geringe hoeveelheid die er van gebrouwen wordt. Ik vraag me echt af of het bier ten opzichte van vergelijkbare bieren zo duidelijk beter zou scoren in een blindproeverij. Mijn ervaring leert dat je dan soms tot verrassende conclusies komt…

     /   Beantwoorden  / 
 35. Danny

  Ik zou dit biertje graag eens willen proeven.
  Was begin dit jaar een weekendje in een B&B in Brugge en daar vertelde de eigenaar me een leuke anekdote.
  De bischop van Brugge was dus gevlucht uit zijn stad ivm omstandigheden die wel vaker in de Rooms Katholieke kerk gebeuren.
  Nu blijkt dus dat hij naar West Vleteren was gevlucht.
  Eenmaal aangekomen daar komt er een monnik naar hem toe en zegt….zo bischop wilt u er 1 van 8-10 of 12 jaar ?

  (let wel dit is echt gebeurd)

    /   Beantwoorden  / 
 36. Raymond

  Mijn herinneringen aan Westvleteren gaan ongeveer 23 jaar terug! Ik was 16 jaar en zat op de middelbare school. We hadden een schoolreis met een sportdag naar Vlaanderen. Een vriend van me wist al van Westvleteren en wilde een poging wagen enkele flessen te bemachtigen. Wij (ik en wat andere vrienden) hebben gezorgd dat hij de hele dag niet werd gemist, liftend is hij naar Westvleteren gegaan en weer terug. Een rugzak vol flessen is daarna verdeeld en ik was verkocht! In Den Haag is het sporadisch verkrijgbaar geweest bij de bierboutique en cafe de Paas, maar dat is alweer vele jaren geleden. Ongeveer een jaar terug heb ik nog een paar flesjes weten te bemachtigen van een collega die een bak had gehaald bij de abdij. Maar de hunkering naar het lekkerste bier ter wereld blijft, ook na 23 jaar…

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.