Win een Westvleteren Bouwsteenbox

De verkoop van de Westvleteren Bouwsteenbox is in Nederland via de Sligro naar alle tevredenheid afgerond. Er waren ongeveer 7.500 boxen voor een prijs van €27,50 te koop via een speciale inschrijvingssite. Er is niemand teleurgesteld en iedereen heeft als hij of zij in ‘t bezit was van een pasje een bouwsteenbox kunnen verkrijgen. Als je geen ondernemer bent en dus geen Sligro-pasje hebt werd ‘t natuurlijk wel wat lastiger om een pakket te bemachtigen. Speciaal voor deze groep is de prijsvraag bedoeld en kan je alsnog een Bouwsteenbox bemachtigen. Geef hieronder via het toevoegen van een reactie antwoord op de volgende twee vragen: waarom heet het pakket ’Bouwsteenbox’ en wat is het verschil tussen een trappisten- en abdijbier. 

Je kunt meedoen tot en met 30 april 2012. Op 1 mei, dag van de arbeid (hoe toepasselijk) maak ik de winnaar bekend. Onder de goede inzendingen trek ik willekeurig een winnaar. Om te laten zien dat dit op een eerlijke manier verloopt zal ik van ieder goed antwoord een lotnummer maken en voor de trekking aangeven welke inzenders het antwoord goed hebben. Uiteraard laat ik dit pas weten als de inzending gesloten is.

Door via een filmpje opnames te maken van de trekking kan iedereen zien wie ik als winnaar uit de bierpot trek. Over de winnaar kan verder niet gecorrespondeerd worden. Natuurlijk kan je je winkans wel verhogen door met meerdere namen te spelen. Uiteraard is het wel belangrijk dat het ingevulde e-mailadres, die gewoon anoniem blijft voor websitebezoekers, voor mij wel traceerbaar is. Anders kan ik je niet mailen met het goede nieuws!

Succes!!!

Lees ook:Winnaar Westvleteren Bouwsteenbox bekend
Lees ook:Hoe je een Westvleteren XII kan bemachtigen!
Lees ook:Westvleteren Bouwsteenbox alleen voor Sligro klanten
Lees ook:Westvleteren Bouwsteenbox bij Sligro
Lees ook:Stormloop Westvleteren XII

94 reacties op “Win een Westvleteren Bouwsteenbox

 1. Dennis

  De opbrengst gaat naar de heropbouw van de Sint-Sixtusabdij in Westvleteren.Abdijbieren zijn bieren die wel aan een abdij verbonden zijn maar niet door de monniken of door hun directe medewerkers worden gebrouwen.Trappitsbier is een bier dat door of onder toezicht van de kloostergemeenschap worden gebrouwen en het bier moet binnen de muren van de abdij worden gebrouwen en het grootste deel van de winst moet aan sociale werken worden besteed.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Fiona de Lange

   Je bent er snel bij Dennis!!!

     /   Beantwoorden  / 
   1. Dennis

    Zag je twitterbericht..direct gereageerd.

      /   Beantwoorden  / 
 2. Don

  Elke trappist is een abdijbier, maar niet ieder abdijbier is een trappist. Dat komt omdat abdijbier de naam draagt van een klooster. Het is echter alleen de naam want het wordt al niet overal meer in de klooster zelf gebrouwen.

  Wegens de verbouwingswerken in de abdij van Westvleteren, die hoger uitgevallen zijn de bedoeling was, zijn de bouwstenen bedacht om toch nog genoeg geld op te kunnen halen en de bouw voort te zetten. Het bier kreeg zodoende ook de naam Westvleteren XII en de bouwsteen bevat 6 flesjes plus twee degustatieglazen.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Sven

  Waarom heet het pakket bouwsteenbox—->Sinds 2008 zijn grote verbouwingswerken aan de gang in de abdij van Westvleteren. Omdat de kosten van deze werken hoger uitvallen dan geraamd werd in oktober 2010 gespeculeerd dat het bier ook in de supermarkt zou verkocht worden.[1] Pas een jaar later, in oktober 2011, raakte officieel bekend dat de abdij in samenwerking met de winkelketen Colruyt 93.000 verrassingspakketten zou verkopen. Dit pakket, met daarin 6 flesjes Westvleteren 12 en twee degustatieglazen, kreeg de naam “Westvleteren XII” mee. Het pakket werd enkel verkocht in ruil voor een waardebon uit Knack, Le Vif of De Standaard, en kostte 25 euro.[2]
  Antwoord 2e vraag:
  Een trappist is een abdijbier, maar niet elk abdijbier is een trappist. Zo is Leffe een bekend abdijbier dat vaak ten onrechte een trappist wordt genoemd. Abdijbieren die de titel van trappist niet dragen, zijn bieren die wel aan een abdij verbonden zijn (vaak alleen in naam), maar niet door de monniken of door hun directe medewerkers worden gebrouwen. Soms bevindt de brouwerij zich zelfs op het domein, maar niet in het klooster. Er wordt soms gebruikgemaakt van het oude abdij-recept maar in veel gevallen gaat het om geheel nieuwe bieren. Wel wordt er vaak onder licentie van de abdij gebrouwen, wat inhoudt dat de monniken toestemming moeten geven voor elke nieuwe reclamecampagne, elk nieuw gebrouwen bier, elk nieuw etiket, etc. Hiervoor ontvangen de abdijen jaarlijks een percentage van de winst die de monniken zelf weer gebruiken voor hun eigen levensonderhoud, onderhoud van de abdij en natuurlijk voor de goede doelen die zij steunen. Ook als een bier wel door monniken of onder toezicht daarvan wordt gebrouwen, in een abdij wordt gebrouwen, is het nog niet per definitie een trappistenbier. Er moet sprake zijn van monniken van de orde der cisterciënzers.

    /   Beantwoorden  / 
 4. Peterr

  Tja….

  Als de goede antwoorden hierboven al gegeven worden. :)

  Misschien helpt het als ik verteld dat bij de ” echte ” trappisten de opbrengst voor een groot deel terug vloeien in vele projecten voor het welzijn van de medemens.
  O.a zendingswerk, sociale werkvoorziening e.d
  En dat we dus met elk biertje van de Trappisten het goede doel mee steunen.

  De abijj bieren zijn eigenlijk alleen vaak recepten die door een klooster ( hoeft geen trappist te zijn )
  In licentie aan een commerciele brouwerij worden gegeven worden waardoor er toch wat geld voor de naam en het recept naar die orde terugvloeit.

  Het latijn achter op het glas van de Westvleteren bouwsteen betekend : ik help mee een abij te bouwen

  Grt peterr

    /   Beantwoorden  / 
  1. zwans

   Inderdaad geweldige wedstrijd! Ik weet (wist) het antwoord ook, volstaat deze reactie of moet ik het allemaal nog eens netjes overtypen? ;-)

     /   Beantwoorden  / 
 5. Marco

  Het heet een bouwsteenbox omdat de opbrengst van de paketten wordt geberuikt voor de finaciering van de verbouwing en nieuwbouw van de Sint Sixtusabdij waar Westvleteren gebrouwen wordt.
  Het verschil is dat een adbijbier alleen maar in naam met een klooster vebronden hoeft te zijn en dus met een commercieel oogmerk verkocht worden. Trappistenbieren moeten door of onder toezicht van de kloostergemeenschap binnen de muiren van de abdij gebrouwenen worden terwijl de opbrengst bestemd moet zijn voor de instandhiouding van de kloostergemeenschap en goede werken zoals liefdadigheid en zendingswerk.

    /   Beantwoorden  / 
 6. Joep

  1) Het pakket heet een bouwsteenbox omdat met de opbrengst van de boxen de her- c.q. verbouwing van de Sint Sixtus abdij gefinancierd wordt. Met de opbrengst worden er dus vrij letterlijk bouwstenen betaald.
  2) Het verschil tussen een trappist en abdijbier is dat een trappistbier gebrouwen moet worden op het terrein van een klooster dat aangesloten is bij de orde van trappisten. Het brouwen gebeurt hierbij onder toezicht van de monniken. Bij een abdijbier gelden deze eisen niet.

    /   Beantwoorden  / 
 7. Sander van den Broek

  Het heet een bouwsteenbox omdat de opbrengt wordt gebruikt voor de verbouwing van de Sint Sixtusabdij (waar westvleteren wordt gebrouwen).

  Een trappistenbier wordt gebrouwen binnen de murem van een klooster die is aangesloten bij de orde van trappisten. Het brouwen wordt daarbij ook grotendeels door de monniken zelf gedaan.

  Een abdijbier hoeft enkel met een klooster verbonden te zijn (vaak enkel in naam).

    /   Beantwoorden  / 
 8. Patrici Alver

  Met de opbrangst van de boxen kan de verbouwing bekostigd worden. Voor een verbouwing heb je bouwstenen nodig, vandaar.
  Het verschil tussen trapistenbier en abdijbier is dat trappistbier op het terrein van een klooster gebrouwen moet zijn. Dit klooster moet aangesloten zijn bij de orde van trappisten. Abdijbier hoeft slechts in naam aan een klooster verbonden te zijn.

    /   Beantwoorden  / 
 9. John

  1) Met de opbrengsten van de verkoop van deze bouwsteenboxen wordt de verbouwing van de St. Sixtusabdij bekostigd.
  2) Een abdijbier is alleen qua naam verbonden aan een abdij, een trappistenbier dient daadwerkelijk op het terrein van een bij de Trappistenorde aangesloten abdij gebrouwen te worden in samenwerking met de monniken.

    /   Beantwoorden  / 
 10. Kenny Verhagen

  Het heet een bouwsteenbox, omdat me de opbrengsten van de box gebruikt gaan worden voor de verbouwing van Sint Sixtusabdij waar dit bijzondere bier wordt gebrouwen.

  Trappist is bier dat door trappisten, monniken van de orde der cisterciënzers, wordt gebrouwen.Volgens de regels van de Internationale Vereniging Trappist zijn de voorwaarden om de naam “trappist” te mogen dragen de volgende:
  1.Het product moet door of onder toezicht van de kloostergemeenschap worden gebrouwen.
  2.Het product moet binnen de muren van de abdij worden gebrouwen.
  3.Het grootste deel van de winst moet aan sociale werken worden besteed

  Abdijbieren voldoen niet aan deze voorwaarden en zijn wel aan een abdij verbonden, maar niet door de monniken of door hun directe medewerkers gebrouwen. Soms bevindt de brouwerij zich zelfs op het domein, maar niet in het klooster.

    /   Beantwoorden  / 
 11. André van Wingerden

  Veel succes allemaal. Ik heb net mijn bouwsteen opgehaald dus zal niet mee doen. ;-)

    /   Beantwoorden  / 
 12. JePe

  De actiepakketten met 6 flesjes Westvleteren XII en 2 degustatieglazen heeft de naam Bouwsteenbox meegekregen omdat met de opbrengsten de verbouwing van de Sint-Sixtusabdij van Westvleteren gefinancierd wordt.

  Voor een Trappistbier moet het bier door of onder toezicht van de kloostergemeenschap binnen de muren van de abdij worden gebrouwen en het grootste deel van de winst moet aan sociale werken worden besteed.
  Voor een Klooster- of Abdijbier zijn deze voorwaarden niet verplicht.

    /   Beantwoorden  / 
 13. Peterr

  Copy- paste

  Lol :)

  Grt peterr

    /   Beantwoorden  / 
 14. Anne

  Het pakket heet bouwsteenbox omdat Westvleteren met de opbrengsten de verbouwing van hun abdij bekostigt.
  Een bier mag alleen trappist heten als het gebrouwen wordt in een trappistenabdij door de monniken zelf en de opbrengsten deels ten goede komen aan goede doelen.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Anne

   En voor een abdijbier geldt dit laatste niet, dat moet er mss nog even bij :P .

     /   Beantwoorden  / 
 15. Marcel de Haas

  1) Met de opbrengsten van de verkoop van deze bouwsteenboxen wordt de verbouwing van de St. Sixtusabdij bekostigd. Deze is in zeer slechte staat en wordt anders binnen een paar jaar onbewoonbaar.
  2) Een abdijbier is alleen qua naam verbonden aan een abdij, een trappistenbier dient daadwerkelijk op het terrein van een bij de Trappistenorde (Orde der Cisterciënzers) aangesloten abdij gebrouwen te worden in samenwerking met de monniken en de winst meot worden besteed aan sociale werken en onderhoud van de abdij.

    /   Beantwoorden  / 
 16. Marieke van Bommel

  1) Met de opbrengsten van de verkoop van deze bouwsteenboxen wordt de verbouwing van de St. Sixtusabdij bekostigd. Deze is in zeer slechte staat en wordt anders binnen een paar jaar onbewoonbaar.
  2) Een abdijbier is alleen qua naam verbonden aan een abdij, een trappistenbier dient daadwerkelijk op het terrein van een bij de Trappistenorde (Orde der Cisterciënzers) aangesloten abdij gebrouwen te worden in samenwerking met de monniken en de winst meot worden besteed aan sociale werken en onderhoud van de abdij.

    /   Beantwoorden  / 
 17. M. de Haas

  1) Met de opbrengsten van de verkoop van deze bouwsteenboxen wordt de verbouwing van de St. Sixtusabdij bekostigd. Deze is in zeer slechte staat en wordt anders binnen een paar jaar onbewoonbaar.
  2) Een abdijbier is alleen qua naam verbonden aan een abdij, een trappistenbier dient daadwerkelijk op het terrein van een bij de Trappistenorde (Orde der Cisterciënzers) aangesloten abdij gebrouwen te worden in samenwerking met de monniken en de winst meot worden besteed aan sociale werken en onderhoud van de abdij.

    /   Beantwoorden  / 
 18. Marcel

  1) Met de opbrengsten van de verkoop van deze bouwsteenboxen wordt de verbouwing van de St. Sixtusabdij bekostigd. Deze is in zeer slechte staat en wordt anders binnen een paar jaar onbewoonbaar.
  2) Een abdijbier is alleen qua naam verbonden aan een abdij, een trappistenbier dient daadwerkelijk op het terrein van een bij de Trappistenorde (Orde der Cisterciënzers) aangesloten abdij gebrouwen te worden in samenwerking met de monniken en de winst meot worden besteed aan sociale werken en onderhoud van de abdij.

    /   Beantwoorden  / 
 19. Luuk

  1) Met de opbrengsten van de verkoop van deze bouwsteenboxen wordt de verbouwing van de St. Sixtusabdij bekostigd. Deze is in zeer slechte staat en wordt anders binnen een paar jaar onbewoonbaar.
  2) Een abdijbier is alleen qua naam verbonden aan een abdij, een trappistenbier dient daadwerkelijk op het terrein van een bij de Trappistenorde (Orde der Cisterciënzers) aangesloten abdij gebrouwen te worden in samenwerking met de monniken en de winst meot worden besteed aan sociale werken en onderhoud van de abdij.

    /   Beantwoorden  / 
 20. Johan

  Met de opbrengst wordt de verbouwing van de abdij van Westvleteren betaald.

  Een Trappistbier moet door of onder toezicht van de trappisten in de abdij worden gebrouwen en het grootste deel van de winst moet aan sociale werken worden besteed.
  Voor een Abdijbier is dat niet nodig.

    /   Beantwoorden  / 
 21. Joyce

  Uiteraard hebben mijn voorgangers al alle goede antwoorden gegeven. Maar aangezien ik heel graag mee wil dingen naar deze prijs (met twee flessen en de glazen ben ik overigens ook al blij), zal ik toch ook nogmaals de vragen beantwoorden…

  Vraag 1:
  Waarom heet het pakket ’Bouwsteenbox’?

  Antwoord 1:
  De opbrengst gaat (na aftrek van de onkosten voor grondstoffen, verpakking en het omverpakken) integraal naar de heropbouw van de Sint-Sixtusabdij in Westvleteren.

  Vraag 2:
  Wat is het verschil tussen een trappisten- en abdijbier?

  Antwoord 2:
  Elke trappist is een abdijbier, maar niet ieder abdijbier is trappist.
  Abdijbier is een bier dat de naam draagt van een klooster en wordt gebrouwen door op ‘onafhankelijke’ brouwers in de buurt van het klooster. Het bier wordt nog onder de naam van het klooster verkocht met de bedoeling hun werk in het klooster en het onderhoud van het klooster te financieren.
  Trappist is een bier dat binnen de muren van een trappistenabdij door trappisten (monniken van de Orde der Cisterciënzers) wordt gebrouwen en moeten voldoen aan een aantal strikte kwaliteitsnormen, omdat kwaliteit boven winstmaximalisatie of uitbreiding van de productie staat. De opbrengsten zijn bestemd voor het onderhoud van de abdijgemeenschap en worden verder ter beschikking gesteld van caritatieve doeleinden. Trappist is geen biersoort, maar een omschrijving van de herkomst.

  En nu maar duimen!

    /   Beantwoorden  / 
 22. Stef

  Antwoorden:
  1) de naam ‘Bouwsteenbox’ wordt gebruikt, omdat de broeders de opbrengsten hebben gebruikt om de abdij te verbouwen/renoveren.
  2) trappistenbier wordt door monniken (trappisten) van de orde dercisterciënzers gebrouwen. Abdijbier daarentegen wordt gebrouwen door paters van een abdij, of in de naam verbonden is aan een abdij.

    /   Beantwoorden  / 
 23. sjmeijssen

  Mijn antwoorden:
  1- van de opbrengst werd de abdij verbouwd
  2- trappistenbier wordt gebrouwen door monniken, abdijbier door paters

    /   Beantwoorden  / 
 24. Cornelis M.

  1) Met de opbrengsten van de verkoop van deze bouwsteenboxen wordt de verbouwing van de St. Sixtusabdij bekostigd. Deze is in zeer slechte staat en wordt anders binnen een paar jaar onbewoonbaar.
  2) Een abdijbier is alleen qua naam verbonden aan een abdij, een trappistenbier dient daadwerkelijk op het terrein van een bij de Trappistenorde (Orde der Cisterciënzers) aangesloten abdij gebrouwen te worden in samenwerking met de monniken en de winst meot worden besteed aan sociale werken en onderhoud van de abdij.

    /   Beantwoorden  / 
 25. Rob Huijsman

  vraag 1 ,De verbouwing van de abdij koste meer dan men verwachte dus werd een geschenkverpakking 1 malig verkocht aan particulieren via de supermarkten.

  vraag 2 trappistebier is een bier gebrouwen de muren van een abdij en de kwaliteit word gecontroleerd door de meesterbrouwer zodat altijd een kwaliteitsbier gegarandeerd word.

  abdijbieren zijn bieren die enkeld verbonden zijn met de naam van een abdij en het bier hoeft niet perse gebrouwen te worden door monniken of paters

    /   Beantwoorden  / 
 26. Ruud Bijl

  vr1: de opbrengst van de verkoop van de bouwsteenboxen wordt gebruikt om de verbouwing van de abdij de bekostigen.
  vr2: Trappistenbier is een beschermde naam voor bier dat gebrouwen moet worden binnen de muren van een trappistenklooster, hierbij moeten de monniken zelf betrokken zijn bij het brouwproces. Abdijbieren zijn slechts verbonden met een kloostergemeenschap. Hierbij is het niet noodzakelijk dat het bier ook binnen de abij gebrouwen wordt.

    /   Beantwoorden  / 
 27. John

  1. Met de opbrengst wordt de verbouwing van de abdij van Westvleteren betaald.

  2. Een Trappistbier moet door of onder toezicht van de trappisten in de abdij worden gebrouwen en het grootste deel van de winst moet aan sociale werken worden besteed.
  Een Abdijbier kan in iedere brouwerij worden gebrouwen en het grootste deel van de winst gaat naar de brouwerij zelf.

    /   Beantwoorden  / 
 28. Diana

  1 de opbrengst van de verkoop van de bouwsteenboxen wordt gebruikt om de verbouwing c.q. renovatie van abdij de bekostigen.
  2 Een abdijbier is alleen qua naam verbonden aan een abdij, een trappistenbier dient daadwerkelijk op het terrein van een bij de Trappistenorde. trappistenbier wordt door monniken (trappisten) van de orde dercisterciënzers gebrouwen

    /   Beantwoorden  / 
 29. Maurice

  antwoord op vraag 1:het heet bouwsteenbox omdat de monniken met de opbrengst van de bouwsteenboxen een deel van de abdij willen renoveren omdat het deel wat aan renovatie toe is aan het verzakken is/was.
  antwoord op vraag 2:het verschil tussen trappistenbier en abdijbier is dat trappisten binnen de muren van de abbij gebrouwen moet worden door monniken of monialen zelf en/of leken.de opbrengsten zonder winstoogmerk moeten worden besteedt aan onderhoudt van het klooster.
  trappistenbier is tevens abdijbier,omdat het ook in een abdij wordt gebrouwen.
  Abdijbier wordt alleen d.m.v.de naam aan de abdij verbonden.
  de monniken nemen samen met de brouwers de beslissingen over het bier en krijgen daar ook een percentage voor om zichzelf en de abdij te kunnen onderhouden.

    /   Beantwoorden  / 
 30. Albert

  1. De verbouwing van de abdij van Westvleteren wordt betaald met de opbrengst van de bouwsteenboxen.

  2. Een Trappistbier moet door of onder toezicht van de trappisten in de abdij worden gebrouwen en het grootste deel van de winst moet aan sociale werken worden besteed.
  Een Abdijbier kan in iedere brouwerij worden gebrouwen en het grootste deel van de winst gaat naar de brouwerij zelf

    /   Beantwoorden  / 
 31. peter delsing

  1.de verbouwing van de abdij wordt betaald met de winst van de bouwsteenbox. Het is dus een symbolische bouwsteenverpakking.

  2. Trapistenbier moet binnen de muren of in de onmiddellijke nabijheid van een Trappistenabij vervaardigd zijn.
  Het bier moet door of onder toezicht van de kloostergemeenschap vervaardigd zijn en het grootste deel van de winst moet aan sociale werken besteed worden.

  Abdijbier hoeft niet aan deze regels te voldoen en kan dus door iedereen worden gebrouwen.

    /   Beantwoorden  / 
 32. Jan-Willem

  1.de verbouwing van de abdij wordt grotendeels betaald met de winst van de bouwsteenbox.

  2. Trapistenbier moet binnen de muren of in de onmiddellijke nabijheid van een Trappistenabij vervaardigd zijn.
  Het bier moet door of onder toezicht van de kloostergemeenschap vervaardigd zijn en het grootste deel van de winst moet aan sociale werken besteed worden.

  Abdijbier hoeft niet aan deze regels te voldoen en kan dus door iedereen worden gebrouwen.

    /   Beantwoorden  / 
 33. Booijke

  1. Waarom heet het pakket ’Bouwsteenbox’?
  De opbrengst van de pakketten wordt gebruikt om de heropbouw van de trappistenabdij van Westvleteren te bekostigen.

  2. Wat is het verschil tussen een trappisten- en abdijbier?
  Een trappistenbier moet voldoen aan de onderstaande drie regels:
  A, Er binnen of in de nabijheid van een klooster wordt gebrouwen
  B. Er wordt gebrouwen onder toezicht van een kloostergemeenschap ( Cisterciënzerorde van de Stricte Observantie)
  C. De opbrengsten van het bier brouwen voor een deel aan een goed doel worden geschonken en ten goede komen aan het klooster.
  Een abdijbier hoeft niet aan deze regels te voldoen, Een abdijbier is vaak alleen in naam verbonden aan een abdij en wordt meestal niet door monniken of door hun directe medewerkers gebrouwen.

    /   Beantwoorden  / 
 34. Richard Klein Swormink

  1.De opbrengst gaat integraal naar de financiering van de heropbouw van de Sint-Sixtusabdij.
  2.Een Trappistenbier krijgt alleen maar het logo ”Authentic Trappist Product”als het voldoet aan een aantal strenge criteria:
  - Het bier wordt gebrouwen binnen de muren van een Trappistenabdij,
  - onder toezicht van de monniken en
  - een gedeelte van de opbrengsten gaat naar goede doelen.
  Een abdij hoeft niet aan deze strenge eisen te voldoen.

    /   Beantwoorden  / 
 35. Piet

  Zoals al door vele eerder gemeld:
  1: om de verbouwing aan de Sint Sixtusabdij gefinancieren
  2: trappistenbier dient binnen kloostermuren worden gebrouwen, abdijbier niet. Aardig voorbeeld is de Abt12. Deze is jarenlang voor de broeders van St Sixtus in licentie gebrouwen door Bernardus. Maar niet binnen kloostermuren, dus moest deze zeer sterk op Westvleteren 12 lijkende bier een abdijbier heten. Ondanks de verschillen (want de WV12 is wel erg bijzonder) is het voor mij de 700 km rijden niet waard. Dus dan schieten op deze prijs. Cheers, Piet

    /   Beantwoorden  / 
 36. Bert

  1. De verbouwing van de abdij van Westvleteren wordt betaald met de opbrengst van de bouwsteenboxen.

  2. Een Trappistbier moet door of onder toezicht van de trappisten in de abdij worden gebrouwen en het grootste deel van de winst moet aan sociale werken worden besteed.
  Een Abdijbier kan in iedere brouwerij worden gebrouwen en het grootste deel van de winst gaat naar de brouwerij zelf.

    /   Beantwoorden  / 
 37. Martijn Hohmann

  antw. 1:
  De opbrengst van de bouwsteenboxen gaat naar de verbouwing/renovatie van de St. Sixtusabdij en is zodoende een overdrachtelijke bouwsteen
  antw. 2:
  De benaming ‘Trappistenbier’ is juridisch beschermd en mag alleen gebruikt worden voor bier gebrouwen door Trappistenmonniken in hun klooster. Van alle Belgische bieren zijn er maar zes die de naam Trappist mogen dragen: Achel, Chimay, Orval, Rochefort, Westmalle en Westvleteren.

    /   Beantwoorden  / 
 38. Mark

  waarom heet het pakket ’Bouwsteenbox’ en wat is het verschil tussen een trappisten- en abdijbier?

  Met de opbrengsten van de verkoop van het pakket ‘bouwsteenboxen’ wordt de verbouwing van de St. Sixtusabdij bekostigd. Deze is in zeer slechte staat en wordt anders binnen een paar jaar onbewoonbaar.

  Abdijbier is alleen qua naam verbonden aan een abdij, een trappistenbier dient daadwerkelijk op het terrein van een bij de Trappistenorde (Orde der Cisterciënzers) aangesloten abdij gebrouwen te worden in samenwerking met de monniken en de winst moet worden besteed aan sociale werken en onderhoud van de abdij.

    /   Beantwoorden  / 
 39. Whitney

  1. De monniken gaan met de opbrengst van de bouwsteenbox een deel van de abdij renoveren dat verzakt is.
  2. Trappisten wordt door monniken binnen de muren van de abbij gebrouwen. De opbrengsten wordt zonder winstoogmerk besteed aan het onderhoud van het klooster. Tevens is dit bier een abdijbeer,omdat het verbonden is met een abdij. Abdijbier is alleen dmv de naam aan de abdij verbonden. De monniken krijgen daar een financiele bijdrage voor.

    /   Beantwoorden  / 
 40. WillemJ

  Met de Opbrengst wordt een verbouwing en uitbreiding betaald .
  Abdijbier is een verzamelnaam voor bier dat door de verschillende
  kloosterorde word gebrouwen ,Trappist is daar een van,.

    /   Beantwoorden  / 
 41. Remko

  Bouwsteen
  De opbrengst van de verkochte bierpaketten, de bouwstenen, is gebruikt om de rekening voor de verbouwde abdij te betalen. De broeders mogen zo wonen in een geschonken huis. Dit ervaren ze als een uitnodiging om hun monniksleven in verbondenheid met velen te leven.

  Verschil tussen een trappisten- en abdijbier.
  Abdijbier is een bier dat de naam draagt van een klooster (norbertijen, benedictijnen). Het bier wordt echter niet meer gebrouwen binnen de muren van het klooster, maar er wordt beroep gedaan op “onafhankelijke” brouwers. Veelal vindt men in de buurt van de kloosters nog een verbruikszaal waar je “hun” abdijbier kunt degusteren. (bv: Maredsous). Vroeger hadden deze kloosters nog hun eigen brouwerij, maar die verdwenen stilaan vanaf de Franse revolutie tot ongeveer de periode van W.O. I. Nu wordt het bier nog onder hun naam verkocht met de bedoeling de kas van hun orde te spijzen, waarmee ze dan het onderhoud van hun klooster en hun werk financieren.
  Trappist is een bier dat door trappisten (=monniken van de orde der cisterciënzers) wordt gebrouwen. Het is geen biersoort, maar een omschrijving van de herkomst.

    /   Beantwoorden  / 
 42. OllieBBommel

  Een trappistenbier komt van de orde der Cisterziëners (Benedictijnen). Op dit moment zijn er zeven, zes in België en één in Nederland. De achtste en negende zijn in oprichting, t.w. Nederland en Oostenrijk!
  Het bier wordt binnen de kloostermuren gebrouwen door een lid van de orde. Dit niet het geval bij abdijbieren. Deze gebruiken een licentie van een klooster of hebben fantasienamen.

  Een bouwsteen Westvleteren XII wordt gebruikt om de verbouwkosten te financiëren.

    /   Beantwoorden  / 
 43. Ad Alfa

  1. De verbouwing van de abdij van Westvleteren wordt betaald met de opbrengst van de bouwsteenboxen.
  2. Een Trappistbier moet door of onder toezicht van de trappisten in de abdij worden gebrouwen en het grootste deel van de winst moet aan sociale werken worden besteed.
  Een Abdijbier kan in iedere brouwerij worden gebrouwen en het grootste deel van de winst gaat naar de brouwerij zelf.

    /   Beantwoorden  / 
 44. Bert Bavaria

  1. De verbouwing van de abdij van Westvleteren wordt betaald met de opbrengst van de bouwsteenboxen.
  2. Een Trappistbier moet door of onder toezicht van de trappisten in de abdij worden gebrouwen en het grootste deel van de winst moet aan sociale werken worden besteed.
  Een Abdijbier kan in iedere brouwerij worden gebrouwen en het grootste deel van de winst gaat naar de brouwerij zelf.

    /   Beantwoorden  / 
 45. Cees Cambrinus

  1. De verbouwing van de abdij van Westvleteren wordt betaald met de opbrengst van de bouwsteenboxen.
  2. Een Trappistbier moet door of onder toezicht van de trappisten in de abdij worden gebrouwen en het grootste deel van de winst moet aan sociale werken worden besteed.
  Een Abdijbier kan in iedere brouwerij worden gebrouwen en het grootste deel van de winst gaat naar de brouwerij zelf.

    /   Beantwoorden  / 
 46. Dirk Dommelsch

  1. De verbouwing van de abdij van Westvleteren wordt betaald met de opbrengst van de bouwsteenboxen.
  2. Een Trappistbier moet door of onder toezicht van de trappisten in de abdij worden gebrouwen en het grootste deel van de winst moet aan sociale werken worden besteed.
  Een Abdijbier kan in iedere brouwerij worden gebrouwen en het grootste deel van de winst gaat naar de brouwerij zelf.

    /   Beantwoorden  / 
 47. Ed de Eem

  1. De verbouwing van de abdij van Westvleteren wordt betaald met de opbrengst van de bouwsteenboxen.
  2. Een Trappistbier moet door of onder toezicht van de trappisten in de abdij worden gebrouwen en het grootste deel van de winst moet aan sociale werken worden besteed.
  Een Abdijbier kan in iedere brouwerij worden gebrouwen en het grootste deel van de winst gaat naar de brouwerij zelf.

    /   Beantwoorden  / 
 48. Fred Florindia

  1. De verbouwing van de abdij van Westvleteren wordt betaald met de opbrengst van de bouwsteenboxen.
  2. Een Trappistbier moet door of onder toezicht van de trappisten in de abdij worden gebrouwen en het grootste deel van de winst moet aan sociale werken worden besteed.
  Een Abdijbier kan in iedere brouwerij worden gebrouwen en het grootste deel van de winst gaat naar de brouwerij zelf.

    /   Beantwoorden  / 
 49. Gerard Gulpener

  1. De verbouwing van de abdij van Westvleteren wordt betaald met de opbrengst van de bouwsteenboxen.
  2. Een Trappistbier moet door of onder toezicht van de trappisten in de abdij worden gebrouwen en het grootste deel van de winst moet aan sociale werken worden besteed.
  Een Abdijbier kan in iedere brouwerij worden gebrouwen en het grootste deel van de winst gaat naar de brouwerij zelf.

    /   Beantwoorden  / 
 50. Harry Heineken

  1. De verbouwing van de abdij van Westvleteren wordt betaald met de opbrengst van de bouwsteenboxen.
  2. Een Trappistbier moet door of onder toezicht van de trappisten in de abdij worden gebrouwen en het grootste deel van de winst moet aan sociale werken worden besteed.
  Een Abdijbier kan in iedere brouwerij worden gebrouwen en het grootste deel van de winst gaat naar de brouwerij zelf.

    /   Beantwoorden  / 
 51. Igor 't IJ

  1. De verbouwing van de abdij van Westvleteren wordt betaald met de opbrengst van de bouwsteenboxen.
  2. Een Trappistbier moet door of onder toezicht van de trappisten in de abdij worden gebrouwen en het grootste deel van de winst moet aan sociale werken worden besteed.
  Een Abdijbier kan in iedere brouwerij worden gebrouwen en het grootste deel van de winst gaat naar de brouwerij zelf.

    /   Beantwoorden  / 
 52. Jan Jopen

  1. De verbouwing van de abdij van Westvleteren wordt betaald met de opbrengst van de bouwsteenboxen.
  2. Een Trappistbier moet door of onder toezicht van de trappisten in de abdij worden gebrouwen en het grootste deel van de winst moet aan sociale werken worden besteed.
  Een Abdijbier kan in iedere brouwerij worden gebrouwen en het grootste deel van de winst gaat naar de brouwerij zelf.

    /   Beantwoorden  / 
 53. Karel de Keizer

  1. De verbouwing van de abdij van Westvleteren wordt betaald met de opbrengst van de bouwsteenboxen.
  2. Een Trappistbier moet door of onder toezicht van de trappisten in de abdij worden gebrouwen en het grootste deel van de winst moet aan sociale werken worden besteed.
  Een Abdijbier kan in iedere brouwerij worden gebrouwen en het grootste deel van de winst gaat naar de brouwerij zelf.

    /   Beantwoorden  / 
 54. Leo de Leeuw

  1. De verbouwing van de abdij van Westvleteren wordt betaald met de opbrengst van de bouwsteenboxen.
  2. Een Trappistbier moet door of onder toezicht van de trappisten in de abdij worden gebrouwen en het grootste deel van de winst moet aan sociale werken worden besteed.
  Een Abdijbier kan in iedere brouwerij worden gebrouwen en het grootste deel van de winst gaat naar de brouwerij zelf.

    /   Beantwoorden  / 
 55. Mark Maallust

  1. De verbouwing van de abdij van Westvleteren wordt betaald met de opbrengst van de bouwsteenboxen.
  2. Een Trappistbier moet door of onder toezicht van de trappisten in de abdij worden gebrouwen en het grootste deel van de winst moet aan sociale werken worden besteed.
  Een Abdijbier kan in iedere brouwerij worden gebrouwen en het grootste deel van de winst gaat naar de brouwerij zelf.

    /   Beantwoorden  / 
 56. Niko Noorderzon

  1. De verbouwing van de abdij van Westvleteren wordt betaald met de opbrengst van de bouwsteenboxen.
  2. Een Trappistbier moet door of onder toezicht van de trappisten in de abdij worden gebrouwen en het grootste deel van de winst moet aan sociale werken worden besteed.
  Een Abdijbier kan in iedere brouwerij worden gebrouwen en het grootste deel van de winst gaat naar de brouwerij zelf.

    /   Beantwoorden  / 
 57. Otto Oranjeboom

  1. De verbouwing van de abdij van Westvleteren wordt betaald met de opbrengst van de bouwsteenboxen.
  2. Een Trappistbier moet door of onder toezicht van de trappisten in de abdij worden gebrouwen en het grootste deel van de winst moet aan sociale werken worden besteed.
  Een Abdijbier kan in iedere brouwerij worden gebrouwen en het grootste deel van de winst gaat naar de brouwerij zelf.

    /   Beantwoorden  / 
 58. Pieter Phoenix

  1. De verbouwing van de abdij van Westvleteren wordt betaald met de opbrengst van de bouwsteenboxen.
  2. Een Trappistbier moet door of onder toezicht van de trappisten in de abdij worden gebrouwen en het grootste deel van de winst moet aan sociale werken worden besteed.
  Een Abdijbier kan in iedere brouwerij worden gebrouwen en het grootste deel van de winst gaat naar de brouwerij zelf.

    /   Beantwoorden  / 
 59. Quinten Quist

  1. De verbouwing van de abdij van Westvleteren wordt betaald met de opbrengst van de bouwsteenboxen.
  2. Een Trappistbier moet door of onder toezicht van de trappisten in de abdij worden gebrouwen en het grootste deel van de winst moet aan sociale werken worden besteed.
  Een Abdijbier kan in iedere brouwerij worden gebrouwen en het grootste deel van de winst gaat naar de brouwerij zelf.

    /   Beantwoorden  / 
 60. Rudolf de Ridder

  1. De verbouwing van de abdij van Westvleteren wordt betaald met de opbrengst van de bouwsteenboxen.
  2. Een Trappistbier moet door of onder toezicht van de trappisten in de abdij worden gebrouwen en het grootste deel van de winst moet aan sociale werken worden besteed.
  Een Abdijbier kan in iedere brouwerij worden gebrouwen en het grootste deel van de winst gaat naar de brouwerij zelf.

    /   Beantwoorden  / 
 61. Stefan Schelde

  1. De verbouwing van de abdij van Westvleteren wordt betaald met de opbrengst van de bouwsteenboxen.
  2. Een Trappistbier moet door of onder toezicht van de trappisten in de abdij worden gebrouwen en het grootste deel van de winst moet aan sociale werken worden besteed.
  Een Abdijbier kan in iedere brouwerij worden gebrouwen en het grootste deel van de winst gaat naar de brouwerij zelf.

    /   Beantwoorden  / 
 62. Theo Texels

  1. De verbouwing van de abdij van Westvleteren wordt betaald met de opbrengst van de bouwsteenboxen.
  2. Een Trappistbier moet door of onder toezicht van de trappisten in de abdij worden gebrouwen en het grootste deel van de winst moet aan sociale werken worden besteed.
  Een Abdijbier kan in iedere brouwerij worden gebrouwen en het grootste deel van de winst gaat naar de brouwerij zelf.

    /   Beantwoorden  / 
 63. Umberto United Dutch

  1. De verbouwing van de abdij van Westvleteren wordt betaald met de opbrengst van de bouwsteenboxen.
  2. Een Trappistbier moet door of onder toezicht van de trappisten in de abdij worden gebrouwen en het grootste deel van de winst moet aan sociale werken worden besteed.
  Een Abdijbier kan in iedere brouwerij worden gebrouwen en het grootste deel van de winst gaat naar de brouwerij zelf.

    /   Beantwoorden  / 
 64. Viktor de Valk

  1. De verbouwing van de abdij van Westvleteren wordt betaald met de opbrengst van de bouwsteenboxen.
  2. Een Trappistbier moet door of onder toezicht van de trappisten in de abdij worden gebrouwen en het grootste deel van de winst moet aan sociale werken worden besteed.
  Een Abdijbier kan in iedere brouwerij worden gebrouwen en het grootste deel van de winst gaat naar de brouwerij zelf.

    /   Beantwoorden  / 
 65. Willem Waes-Boodts

  1. De verbouwing van de abdij van Westvleteren wordt betaald met de opbrengst van de bouwsteenboxen.
  2. Een Trappistbier moet door of onder toezicht van de trappisten in de abdij worden gebrouwen en het grootste deel van de winst moet aan sociale werken worden besteed.
  Een Abdijbier kan in iedere brouwerij worden gebrouwen en het grootste deel van de winst gaat naar de brouwerij zelf.

    /   Beantwoorden  / 
 66. Zacharias de Zwaan

  1. De verbouwing van de abdij van Westvleteren wordt betaald met de opbrengst van de bouwsteenboxen.
  2. Een Trappistbier moet door of onder toezicht van de trappisten in de abdij worden gebrouwen en het grootste deel van de winst moet aan sociale werken worden besteed.
  Een Abdijbier kan in iedere brouwerij worden gebrouwen en het grootste deel van de winst gaat naar de brouwerij zelf.

    /   Beantwoorden  / 
 67. Arend Amstel

  1. De verbouwing van de abdij van Westvleteren wordt betaald met de opbrengst van de bouwsteenboxen.
  2. Een Trappistbier moet door of onder toezicht van de trappisten in de abdij worden gebrouwen en het grootste deel van de winst moet aan sociale werken worden besteed.
  Een Abdijbier kan in iedere brouwerij worden gebrouwen en het grootste deel van de winst gaat naar de brouwerij zelf.

    /   Beantwoorden  / 
 68. Barend Barbarossa

  1. De verbouwing van de abdij van Westvleteren wordt betaald met de opbrengst van de bouwsteenboxen.
  2. Een Trappistbier moet door of onder toezicht van de trappisten in de abdij worden gebrouwen en het grootste deel van de winst moet aan sociale werken worden besteed.
  Een Abdijbier kan in iedere brouwerij worden gebrouwen en het grootste deel van de winst gaat naar de brouwerij zelf.

    /   Beantwoorden  / 
 69. Coen Cevelum

  1. De verbouwing van de abdij van Westvleteren wordt betaald met de opbrengst van de bouwsteenboxen.
  2. Een Trappistbier moet door of onder toezicht van de trappisten in de abdij worden gebrouwen en het grootste deel van de winst moet aan sociale werken worden besteed.
  Een Abdijbier kan in iedere brouwerij worden gebrouwen en het grootste deel van de winst gaat naar de brouwerij zelf.

    /   Beantwoorden  / 
 70. Daan de Duif

  1. De verbouwing van de abdij van Westvleteren wordt betaald met de opbrengst van de bouwsteenboxen.
  2. Een Trappistbier moet door of onder toezicht van de trappisten in de abdij worden gebrouwen en het grootste deel van de winst moet aan sociale werken worden besteed.
  Een Abdijbier kan in iedere brouwerij worden gebrouwen en het grootste deel van de winst gaat naar de brouwerij zelf.

    /   Beantwoorden  / 
 71. Evert Egmond

  1. De verbouwing van de abdij van Westvleteren wordt betaald met de opbrengst van de bouwsteenboxen.
  2. Een Trappistbier moet door of onder toezicht van de trappisten in de abdij worden gebrouwen en het grootste deel van de winst moet aan sociale werken worden besteed .
  Een Abdijbier kan in iedere brouwerij worden gebrouwen en het grootste deel van de winst gaat naar de brouwerij zelf.

    /   Beantwoorden  / 
 72. Frans de Fontein

  1. De verbouwing van de abdij van Westvleteren wordt betaald met de opbrengst van de bouwsteenboxen.
  2. Een Trappistbier moet door of onder toezicht van de trappisten in de abdij worden gebrouwen en het grootste deel van de winst moet aan sociale werken worden besteed.
  Een Abdijbier kan in iedere brouwerij worden gebrouwen en het grootste deel van de winst gaat naar de brouwerij zelf .

    /   Beantwoorden  / 
 73. Gerrit Grolsch

  1. De verbouwing van de abdij van Westvleteren wordt betaald met de opbrengst van de bouwsteenboxen .
  2. Een Trappistbier moet door of onder toezicht van de trappisten in de abdij worden gebrouwen en het grootste deel van de winst moet aan sociale werken worden besteed.
  Een Abdijbier kan in iedere brouwerij worden gebrouwen en het grootste deel van de winst gaat naar de brouwerij zelf.

    /   Beantwoorden  / 
 74. Hans de Haan

  1. De verbouwing van de abdij van Westvleteren wordt betaald met de opbrengst van de bouwsteenboxen.
  2. Een Trappistbier moet door of onder toezicht van de trappisten in de abdij worden gebrouwen en het grootste deel van de winst moet aan sociale werken worden besteed.
  Een Abdijbier kan in iedere brouwerij worden gebrouwen en het grootste deel van de winst gaat naar de brouwerij zelf.

    /   Beantwoorden  / 
 75. Joris Jofel

  1. De verbouwing van de abdij van Westvleteren wordt betaald met de opbrengst van de bouwsteenboxen.
  2. Een Trappistbier moet door of onder toezicht van de trappisten in de abdij worden gebrouwen en het grootste deel van de winst moet aan sociale werken worden besteed.
  Een Abdijbier kan in iedere brouwerij worden gebrouwen en het grootste deel van de winst gaat naar de brouwerij zelf.

    /   Beantwoorden  / 
 76. Kees de Koe

  1. De verbouwing van de abdij van Westvleteren wordt betaald met de opbrengst van de bouwsteenboxen.
  2. Een Trappistbier moet door of onder toezicht van de trappisten in de abdij worden gebrouwen en het grootste deel van de winst moet aan sociale werken worden besteed.
  Een Abdijbier kan in iedere brouwerij worden gebrouwen en het grootste deel van de winst gaat naar de brouwerij zelf .

    /   Beantwoorden  / 
 77. Louis Lindeboom

  1. De verbouwing van de abdij van Westvleteren wordt betaald met de opbrengst van de bouwsteenboxen .
  2. Een Trappistbier moet door of onder toezicht van de trappisten in de abdij worden gebrouwen en het grootste deel van de winst moet aan sociale werken worden besteed.
  Een Abdijbier kan in iedere brouwerij worden gebrouwen en het grootste deel van de winst gaat naar de brouwerij zelf.

    /   Beantwoorden  / 
 78. Marco Maes

  1. De verbouwing van de abdij van Westvleteren wordt betaald met de opbrengst van de bouwsteenboxen .
  2. Een Trappistbier moet door of onder toezicht van de trappisten in de abdij worden gebrouwen en het grootste deel van de winst moet aan sociale werken worden besteed.
  Een Abdijbier kan in iedere brouwerij worden gebrouwen en het grootste deel van de winst gaat naar de brouwerij zelf.

    /   Beantwoorden  / 
 79. Nout Noorderbier

  1. De verbouwing van de abdij van Westvleteren wordt betaald met de opbrengst van de bouwsteenboxen.
  2. Een Trappistbier moet door of onder toezicht van de trappisten in de abdij worden gebrouwen en het grootste deel van de winst moet aan sociale werken worden besteed .
  Een Abdijbier kan in iedere brouwerij worden gebrouwen en het grootste deel van de winst gaat naar de brouwerij zelf.

    /   Beantwoorden  / 
 80. Oscar Olm

  1. De verbouwing van de abdij van Westvleteren wordt betaald met de opbrengst van de bouwsteenboxen.
  2. Een Trappistbier moet door of onder toezicht van de trappisten in de abdij worden gebrouwen en het grootste deel van de winst moet aan sociale werken worden besteed.
  Een Abdijbier kan in iedere brouwerij worden gebrouwen en het grootste deel van de winst gaat naar de brouwerij zelf.

    /   Beantwoorden  / 
 81. Paul de Pauw

  1. De verbouwing van de abdij van Westvleteren wordt betaald met de opbrengst van de bouwsteenboxen.
  2. Een Trappistbier moet door of onder toezicht van de trappisten in de abdij worden gebrouwen en het grootste deel van de winst moet aan sociale werken worden besteed.
  Een Abdijbier kan in iedere brouwerij worden gebrouwen en het grootste deel van de winst gaat naar de brouwerij zelf.

    /   Beantwoorden  / 
 82. limburgs beer

  “bouwsteenbox”: Door de verkoop van deze eenmalige actie in België in 2011 en o.a. in Nederland in 2012 hoopt de Sint-Sixtusabdij de restauratie/heropbouw van de abdij mee te financieren. Omdat het geen traditionele verkoopactie mocht worden is gekozen voor de campagne “Ad aedificandam abbatiam adiuvi” (Ik hielp de abdij bouwen). De naam is ontleent aan het feit dat de verpakking de vorm van een steen heeft.

  Verschil Trappisten- en abdijbier: Een Trappistenbier is een bier dat door de monniken van de orde der Cisterciënzers van de strikte observantie wordt gebrouwen. Volgens de regels van de Internationale Vereniging Trappist zijn de voorwaarden om de naam “Trappist”te mogen dragen:
  1. Product moet door of onder toezicht van de kloostergemeenschap worden gebrouwen.
  2. Product moet binnen de muren van de abdij worden gebrouwen.
  3. Het grootste gedeelte van de winst moet aan sociale werken worden besteed.
  Een abdijbier (indien het geen Trappist is) wordt door een commerciële brouwerij of door kloosterlingen van een andere orde gebrouwen.
  Om erkend belgische abdijbier te zijn moet er een band zijn met een abdij, moeten er royalty’s betaald worden en heeft de abdij zeggenschap over de te voeren promotie’s.
  Er zijn ook bieren die alleen in naam naar een abdij verwijzen.

    /   Beantwoorden  / 
 83. Quido Quelle

  1. De verbouwing van de abdij van Westvleteren wordt betaald met de opbrengst van de bouwsteenboxen.
  2. Een Trappistbier moet door of onder toezicht van de trappisten in de abdij worden gebrouwen en het grootste deel van de winst moet aan sociale werken worden besteed.
  Een Abdijbier kan in iedere brouwerij worden gebrouwen en het grootste deel van de winst gaat naar de brouwerij zelf.

    /   Beantwoorden  / 
 84. Randy de Raaf

  1. De verbouwing van de abdij van Westvleteren wordt betaald met de opbrengst van de bouwsteenboxen.
  2. Een Trappistbier moet door of onder toezicht van de trappisten in de abdij worden gebrouwen en het grootste deel van de winst moet aan sociale werken worden besteed.
  Een Abdijbier kan in iedere brouwerij worden gebrouwen en het grootste deel van de winst gaat naar de brouwerij zelf.

    /   Beantwoorden  / 
 85. Simon de Sleutel

  1. De verbouwing van de abdij van Westvleteren wordt betaald met de opbrengst van de bouwsteenboxen.
  2. Een Trappistbier moet door of onder toezicht van de trappisten in de abdij worden gebrouwen en het grootste deel van de winst moet aan sociale werken worden besteed.
  Een Abdijbier kan in iedere brouwerij worden gebrouwen en het grootste deel van de winst gaat naar de brouwerij zelf.

    /   Beantwoorden  / 
 86. Tinus Twentse

  1. De verbouwing van de abdij van Westvleteren wordt betaald met de opbrengst van de bouwsteenboxen.
  2. Een Trappistbier moet door of onder toezicht van de trappisten in de abdij worden gebrouwen en het grootste deel van de winst moet aan sociale werken worden besteed.
  Een Abdijbier kan in iedere brouwerij worden gebrouwen en het grootste deel van de winst gaat naar de brouwerij zelf.

    /   Beantwoorden  / 
 87. Vincent van Vollenhoven

  1. De verbouwing van de abdij van Westvleteren wordt betaald met de opbrengst van de bouwsteenboxen.
  2. Een Trappistbier moet door of onder toezicht van de trappisten in de abdij worden gebrouwen en het grootste deel van de winst moet aan sociale werken worden besteed.
  Een Abdijbier kan in iedere brouwerij worden gebrouwen en het grootste deel van de winst gaat naar de brouwerij zelf.

    /   Beantwoorden  / 
 88. Wiebe Waldeck

  1. De verbouwing van de abdij van Westvleteren wordt betaald met de opbrengst van de bouwsteenboxen.
  2. Een Trappistbier moet door of onder toezicht van de trappisten in de abdij worden gebrouwen en het grootste deel van de winst moet aan sociale werken worden besteed.
  Een Abdijbier kan in iedere brouwerij worden gebrouwen en het grootste deel van de winst gaat naar de brouwerij zelf.

    /   Beantwoorden  / 
 89. Zander de Zon

  1. De verbouwing van de abdij van Westvleteren wordt betaald met de opbrengst van de bouwsteenboxen.
  2. Een Trappistbier moet door of onder toezicht van de trappisten in de abdij worden gebrouwen en het grootste deel van de winst moet aan sociale werken worden besteed.
  Een Abdijbier kan in iedere brouwerij worden gebrouwen en het grootste deel van de winst gaat naar de brouwerij zelf.

    /   Beantwoorden  / 
 90. Fiona de Lange

  Er heeft iemand de laatste dagen nog hard zijn best gedaan. Nu maar hopen dat het antwoord dat gegeven is helemaal goed is ;-) . Bij deze is de inschrijving voor de prijsvraag dus gesloten. Ik zal vanavond onder toezicht van de camera een winnaar uit de hoge hoed trekken. Ik zal vanmiddag alle antwoorden even doorlopen om te kijken of iedereen meedoet met de loting. Jullie horen nog!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.