Rick Moenen wint NK Biertappen

Rick Moenen is de winnaar van het NK Biertappen. Tijdens het nationaal kampioenschap wist hij over drie rondes vijfentwintig collega’s achter zich te laten. De medewerker van De Tramhalte in Maastricht is hiermee de opvolger van Bas van der Aa, die dit jaar tweede werd.

Uit ruim tweeduizend tappers die in de diverse voorrondes meededen, stonden maandagmiddag 25 finalisten op het podium tijdens de Horecava. Na de eerste ronde gingen er nog tien door naar de halve finale. Onder hen tappers van Café- en Terras Top 100-zaken als In den Ouden Vogelstruys in Maastricht, De Lindenhof in Soest en Café Samson in Nijmegen.

Zinderende ontknoping
In de finale streden uiteindelijk Dennis Hardy (In den Ouden Vogelstruys), Edwin Bentum (De Korenbeurs), Dennis Goossens (Het Wapen van Ens), Bas van der Aa (De Gouden Leeuw en winnaar van het vorig jaar) en Rick Moenen om de eer.

Iedere deelnemer diende twee vaasjes en twee fluitjes te tappen en daarnaast op het dienblad twee speciaalbieren: een Hertog Jan Grand Prestige en een Indian Pale Ale van Brand. Om de spanning erin te houden, wisten deelnemers van te voren niet welke speciaalbieren geschonken zouden worden.

Brand IPA
De moeilijkheidsgraad werd bovendien nog eens extra verhoogd door de IPA van Brand, aangezien deze op de Horecava werd geïntroduceerd. Geen van de deelnemers had het bier dus ooit eerder geschonken.

Rick Moenen, medewerker van De Tramhalte in Maastricht wist uiteindelijk als winnaar uit de bus te komen door een topprestatie in de finale. Met 184 punten liet hij de andere deelnemers ver achter zich op de winnaar Bas van der Aa na. Hij scoorde 182 punten. Opgeteld met de punten uit de halve finale eindigde Moenen met 356 punten één punt boven Van der Aa die 355 punten scoorde.

Uitslag
1) Rick Moenen – De Tramhalte, Maastricht, 356
2) Bas van der Aa – De Gouden Leeuw, Winssen, 355
3) Dennis Hardy – In den Ouden Vogelstruys, Maastricht, 345
4) Dennis Goossens – Het wapen van Ens, Ens, 344
5) Edwin Bentum – De Korenbeurs, Zuthpen, 342

Bron: missethoreca.nl

Lees ook:Wie wordt de beste biertapper van Nederland?
Lees ook:Finale Nederlandse Tapwedstrijden op Horecava 2013
Lees ook:Bas van der Aa beste biertapper van Nederland
Lees ook:Nino Beltgens Nederlands Kampioen Biertappen 2012
Lees ook:Dennis Mijnsbergen wint NK biertappen 2009

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.