Het is Chinese nieuwjaar komt steeds dichterbij. Donderdag breek het jaar van het schaap aan. Om alvast in de stemming te komen vandaag een Chinees gerecht met kokkels in de hoofdrol.
Heerlijk, simpel en snel. Wat wil je nog meer. Zet er een fles Tsingtao bij en je waant je even in China. Ik serveer het met een frisse mihoensalade met koriander en limoen. Maar dat hoeft natuurlijk niet.
Wat heb je nodig
soja olie
1 kilo kokkels
2 eetlepels fi jngehakte knoflook
1 fi jngehakte sjalot
1 groene chilipeper, in dunne schijfj es
1 kopje Tsingtao bier
3 eetlepels zwarte bonensaus
1 eetlepel rijstazijn
1 theelepel suiker
2 eetlepels fi jngehakte koriander
Wat moet je doen
Zet een pan op normaal-hoog vuur. Doe olie in pan en voeg
knoflook sjalot, chilipeper toe en laat dit ongeveer 10 seconden fruiten.
Voeg het bier, zwarte bonensaus, azijn en suiker toe en verwarm het geheel tot het vloeibare gehalveerd is, in ongeveer 5 minuten.
Voeg de kokkels toe, dek de pan af met een deksel en laat het geheel 3-5 minuten koken tot de kokkels open zijn. Gooi kokkels die niet open zijn gegaan weg. Verwijder de kokkels die niet geopend zijn.
Serveer de kokkels en garneer met de koriander.
Lees ook:Gezocht, bier dat een vuurzee kan temperen
Lees ook:ABT-gerecht: Gegrilde courgette
Lees ook:ABT-gerecht: Heekfilet met knoflook- en amandelsaus
Lees ook:Chocolademousse met Witkap Pater dubbel
Lees ook:Biergerecht met ABT-bier Lucifer