Mmmm lekker asperges

Asperges en bier, wie heeft er tips?

Spontaan liepen we vorige week de brasserie naast het gemeentemuseum in Den Haag binnen. Eigenlijk wilden we alleen wat drinken, maar dat lukte niet. We zagen de bediening heen en weer lopen met heerlijke asperges. Het leek wel of alle gasten in de ban waren van het witte goud. Tsja dan moet je wel van hele goede huizen komen om dat te kunnen weerstaan.

Ik ben blij dat ik mij heb laten verleiden, want wat waren ze weer lekker. Gewoon heel simpel op de traditionele manier bereid, met ei, ham en een mooie beurre blanc. Wat ik erbij dronk? Een lekkere maar alles behalve avontuurlijke witte wijn. En dat is best jammer, want ik lees steeds vaker dat er ook hele leuke bieren zijn die goed bij asperges gaan.

Misschien is de combinatie bier en asperges nog net iets te afwijkend. Zelf merk ik ook dat ik te gemakkelijk naar een riesling of een pinot blanc grijp. Maar volgens kenners kun je best een keer een saison of zelfs een witbier bij het witte goud serveren. Toevallig viel mijn oog een paar dagen geleden op de saison van de Haagse brouwers van Kompaan. Dus binnenkort maar zelf de keuken in en kijken welk saison / witbier het best smaakt voor mij. Ondertussen zijn alle tips natuurlijk welkom. Heb je ervaring met bier en asperges, dan ben ik zeer benieuwd.

 

Lees ook:Aspergebier een goed idee!
Lees ook:Saison Dupont: een bittere dorstlesser
Lees ook:Wat drink jij bij asperges?
Lees ook:Wieckse Witte: op naar de lente…
Lees ook:Wieckse Witte gebrouwen op zonne-energie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.