Gezocht, bier dat een vuurzee kan temperen

Bij pittig eten drink ik graag koud bier. Of dat zo hoort? Geen idee, ik vind het in ieder geval erg lekker. Ik ben ook niet zo heel kieskeurig, als het maar koud is. Op de een of andere manier heb ik nog nooit een ipa geprobeerd als begeleider, tot vandaag dan.

De twee ipa’s die op tafel staan zijn: Anchor IPA en Poleeko Pale Ale.
Op het menu staat Indiase zalmwrap met warme komkommersalade. Makkelijk, lekker en heel belangrijk, snel klaar. Het gerecht is lekker kruidig en je kunt het zo pittig maken als je zelf wilt en de kokos en pinda’s geven het een aangename crunch.

Heerlijk, ik kan niet anders concluderen. Zowel het gerecht als het bier smaken erg goed. De ipa’s maken het echt af. Het kruidenmengsel van de vis sloot perfect aan bij de frisse citrus tonen van het bier. Het is een combinatie die ik er zeker in blijf houden. Mijn favoriet van vandaag was de Poleeko Pale Ale, maar dat is puur persoonlijk. Of pils nu verbannen is ? Nee zeker niet. koud bier zo uit de fles is en blijft een puur genot. Welk bier blus jij het liefst een ‘vuurtje’?

Wat je nodig hebt

Voor de zalmwraps

 • zonnebloemolie
 • 1/2 theelepel mosterdzaad
 • 1 kleine ui, fijn gesneden
 • 10 gram verse gember fijngesneden
 • 2 teentjes knoflook fijngesneden
 • 8 kerriebladeren
 • 1,5 theelepel korianderpoeder
 • 1/4  theelepel kurkuma
 • 1/4 theelepel chilipoeder ( of meer naar smaak)
 • 2 tomaten in blokjes gesneden
 • 1 theelepel garam masala
 • bakje seroendeng
 • 1 theelepel citroensap
 • 300 gram zalmfilet, in blokjes van ongeveer 2,5 cm
 • wraps
 • paksoi of ijsbergsla

Doe olie in pan samen met mosterdzaad. Als de zaadjes beginnen te knetteren voeg je ui toe. Laat bakken tot glazig en voeg vervolgens, knoflook, gember, kerrieblad. laat een paar minuten bakken en voeg alle kruidenpoeders toe samen met wat zout. Voeg tomaten toe samen met 200 ml water. Laat ongeveer 8 minuten koken. Voeg citroensap toe en proef of smaak naar wens is. Voeg iets extra zout toe en doe zalm in pan. Laat paar minuten bakken tot zalm gaar is.

Verdeel zalm over wraps, voeg paksoi of sla toe en sprenkel ruime hoeveelheid seroendeng (mengsel kokos en geroosterde pinda’s) over vis.

Komkommer met erwtjes en mint

 • olie
 • 1 theelepel komijnzaad
 • 1/2 theelepel mosterzaad
 • 1/2 theelepel kurkuma
 • snufje chilipoeder
 • 1 theelepel korianderpoeder
 • 1 komkommer gehalveerd en in stukken gesneden
 • 120 gram doperwtjes uit de diepvries
 • 3 eetlepels yoghurt
 • verse muntblaadjes

Doe olie en mosterdzaak in pan , voeg na een paar minuten overige kruiden toe (behalve munt) en wat zout. Voeg vervolgens de komkommer toe. Bak voor ongeveer 5 minuten en voeg vervolgens de erwtjes toe. A;s alles warm is, voeg yoghurt en mint toe. Laat nog twee minuten koken en serveer direct.

Lees ook:Het jaar van het schaap is in zicht: Kokkels gestoofd in bier en zwarte bonen
Lees ook:Bierpannenkoeken op aswoensdag, wie wil dat nou niet?
Lees ook:Konijnenrugfilet met pruimen en kerst- of winterbier
Lees ook:ABT-biergerecht: rivierkreeftjes met Schneider Weisse Nelson Sauvin
Lees ook:Makreelfilet met komkommer, rode ui en ABT-bier Vicardin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.