De bock is los met ruim 125 soorten bier

Bock bier reclame uit 1882

We mogen weer aan het bockbier. Ik las vandaag dat het herfstbockbier vandaag officieel is begonnen en er valt veel te kiezen. Dit jaar zijn er ruim 125 soorten bockbier gebrouwen, vorig jaar waren dat er ruim 90. Ik probeer ze alle 125 te proeven, maar ik heb zo het idee dat dit misschien wel iets te ambitieus is.

Dit weekend ben ik alvast aan de slag gegaan met Steen Brugge Abdij Bock en Dubbelbock van Brand. Ik ben blij dat er nog veel meer is om van te kiezen, want ik ben nog niet heel erg enthousiast geworden. De een had voor mij wel een hele zoete nasmaak en de ander was vrij doorsnee. Maar ik heb er nog ruim 123 te gaan, dus ik weet zeker dat ik mijn favoriet nog wel ga tegenkomen thuis of in de kroeg of restaurant. Ik heb begrepen dat vanaf november diverse restaurants bockbiermenu’s gaan aanbieden. Via de website van IENS wordt het een en ander bekendgemaakt.

Klinkt allemaal erg goed, maar je kunt natuurlijk ook zelf aan de slag gaan. De bockbierspecial van biermagazine helpt je een eind op weg.  Want naast een overzicht van alle bockbieren, zijn er ook hele leuke recepten in opgenomen. Van heel eenvoudig tot zeer uitgebreid. En ook de lijst van alle bockbierfestivals ontbreek niet. Het magazine is gratis te downloaden via de kiosk van biermagazine, maar het ligt ook voor je klaar in diverse biercafés in Nederland en bij alle slijterijen van Mitra.

Lees ook:Winnaars lekkerste bockbier 2010
Lees ook:Lekkerste bockbieren van 2011: Texels bockbier en Jopen Johannieter
Lees ook:19-10-’13: Lekkerste Bockbier van Nederland 2013
Lees ook:Nieuwe verpakking Bavaria Hooghe Bock
Lees ook:En de Beste bockbieren van Nederland zijn…

Eén reactie op “De bock is los met ruim 125 soorten bier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.