De voordelen van Halloween; pompoenbier

Op weg naar huis fietste ik bijna tegen een groepje doodshoofden,skeletten en spoken aan. Halloween is door mijn buurt volledig omarmd. Ik begrijp er niets van, gelukkig ben ik niet verplicht om mee te doen. Ik kan dus zonder masker door de straat en ben dus ook niet verplicht een pompoen voor mijn deur te zetten. Als ik pompoenen zo eenzaam voor de deur zie liggen, moet ik mij echt inhouden om er geen flinke schop tegen te geven.

Pompoenen zijn heel leuk, maar dan in de pan. Pompoensoep is natuurlijk een verplicht nummer in de herfst. Lekker mer chili, gember, koriander en citroen. En met een glas herfstbier. Misschien wel met een glas pompoenbier, want de Jopenbrouwerij heeft spciaal voor Halloween het seizoensbier Mashing Pumkings gebrouwen.

Helaas kan ik niet uit eigen ervaring vertellen hoe het smaakt, maar volgens de website van jopen is het krachtig biertje. Deze Imperial Pumpkin Ale heeft een zacht zoete smaak door de toevoeging van pompoen. Natuurlijk zijn er ook kruiden toegevoegd die zorgen voor een krachtige smaak. Ze noemen zelfs chilipepers en rookmout. Klinkt erg goed. Misschien ga ik met dit bier de lol van Halloween ook nog eens inzien.

Lees ook:Pompoen bieren verkoophit tijdens Halloween
Lees ook:De echte Halloween bieren!
Lees ook:ABT-biergerecht: rivierkreeftjes met Schneider Weisse Nelson Sauvin
Lees ook:Carnavalvierders drinken dit jaar uit plastic
Lees ook:Passie in een glas, mijn liefde voor Kompaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.