Salvation Editors eigen indie bier

Afbeelding: belgianbeergeek.be

Bier van AC/DC kende we al en ook Iron Maiden ale is niet onbekend. Maar een band die zijn eigen bier brouwt dat is nieuws. De heren van Editors draaien er hun hand er niet voor om.

Afgelopen weekend presenteerde de Britse band hun ‘Salvation’ een donker bier (genoemd naar een nummer van het laatste album) met een Britse touch door de toevoeging van Earl Grey. De band heeft het bier niet helemaal zelf gemaakt. Het is ontstaan door een samenwerking met Brussels Beer Project (BBP), een coöperatieve brouwerij die twee jaar geleden is opgericht

Hoe het smaakt?
Volgens het magazine frontview is Salvation de reflectie van het gelijknamig nummer. Het donkere bier dompelt je in de sombere wereld van de intense introductie van Salvation. Het fruitige boeket en citroentoetsen van de bergamot weerschijnen het licht van de violen als het nummer zich verderzet. De toetsen van bittere cacao, licht geroosterd en gegrild, zijn een referentie naar de donkere stem van Thomas, de sombere piano akkoorden en die baslijn. Het is het evenwicht tussen licht en donker, tussen de bitterzoete aroma’s van cacao en de explosie van de bergamot die deze Earl Grey Stout heeft doen ontstaan.

Wil je het bier zelf proeven? Het is te koop in supermarkten in de buurt van Brussel en natuurlijk bij Brussels Beer Project zelf.

 

Lees ook:Delta nieuwe naam Brussels Bier
Lees ook:België krijgt internationale bierwedstrijd
Lees ook:Heineken op de vingers getikt
Lees ook:Britse band Elbow lanceert eigen bier
Lees ook:Nieuws van het Great British Beer Festival 2011

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.