De beste Amerikaanse bieren voor vandaag

Thanksgiving ken ik eigenlijk alleen uit films. Ik heb het zelf nog nooit meegemaakt en ken eigenlijk ook helemaal niemand die het viert. Waarom ik er dan toch over begin? Omdat er genoeg mensen zijn die het wel vieren en bij een goed feest hoort goed bier.

Kalkoen en zoete aardappel staan in ieder geval op het Thanksgivingmenu, maar ik kan mij zo voorstellen dat er ook wortels of pompoen geserveerd gaan worden.  De website vinepair heeft een aantal bieren op een rijtje gezet die goed passen bij deze smaken. Bijna alleen maar Amerikaanse bieren, die ik (nog) niet ken. Een greep uit de selectie:

  • Stone 24 Carrot Golden Ale (bier dat past bij bijvoorbeeld kaas: rozijnen, vanilla, kaneel)
  • Cigar City Maduro Brown (chocolade, karamel en een hint van havermout)
  • Boulevard Tank 7 ( een pittig biertje met smaken  van (citrus) fruit).
  • Tröegs Master of Pumpkins (gebrouwen met echte pompoenen en peper.

Ze zien er in ieder geval indrukwekkend uit en als ik de omschrijving zo lees moeten ze ook nog eens goed smaken. Geen idee of deze bieren makkelijk in Nederland te verkrijgen zijn, ik ga van het weekend maar eens op zoek. Iemand nog tips?

Lees ook:Duvel Moortgat stapt in Amerikaanse brouwer
Lees ook:Ransuil, ‘zwarter dan het hart van je ex vriendin’
Lees ook:Valentijnsdag: bier en chocolade
Lees ook:Sterrenrestaurant De Librije lanceert eigen bier
Lees ook:De lekkerste bieren bij het doosje chocola

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.