Grrrr 6 euro voor een Westmalle tripel, doe effe normaal!

Hoewel het alweer bijna woensdag is, denk ik nog even terug aan het weekend. Zaterdag was ik voor het eerst bij het filmfestival in Rotterdam en begrijp nu pas waarom iedereen er zo mee wegloopt. Het was erg leuk, laagdrempelig en de films die ik gezien heb waren mooi, heel mooi. De film die mij het meest is bijgebleven is Bodkin Ras. Een film die het leven van een groep mensen in een klein stadje in de Schotse hooglanden laat zien. Geen kilts, geen gezonden stoere mannen die boomstammen werpen en ook geen romantisch haardvuur waar twee geliefden genieten van een dram. Maar wel de harde werkelijkheid van mensen die net buiten de boot vallen of de boot gemist hebben. Mannen die leven op een dieet van Tennent’ s lager en goedkope whisky. Klinkt niet veelbelovend, maar het was echt de moeite waard.

Na zo’n film wil je nog wel even napraten met bier. Voor zover ik weet was er geen speciaal festival brouwsel, maar Warsteiner had een speciale filmfestival fles uitgebracht, leuk maar niet bijzonder. Toch was het de meest veilige keus in het café, want ik kreeg spontaan maagzuur toen ik de prijslijst zag. Zet je schrap: € 5.50 voor een Gouden Carolus Tripel, € 6.00 voor een Westmalle Tripel en € 5.50 voor een speciaal bier van Kompaan op de tap. Ik had er een foto van moeten maken, want het was gewoon te absurd voor woorden. Op deze manier komt de kater ver voordat je het bier gedronken hebt.

Ik begrijp waarschijnlijk heel weinig van het reilen en zeilen van een kroeg, maar kom op er zijn grenzen. Op deze manier is uitgaan toch helemaal niet leuk meer? Of zit ik nu gewoon te zeuren?

Lees ook:Aap, (kokos)noot, bier…
Lees ook:Opmerkelijk in museum Belgische Bierbrouwers
Lees ook:Brimstone bier, net zo onschuldig als een glaasje limonade?
Lees ook:Comazuipen populair rond jaarwisseling
Lees ook:Vandaar dat ik zoveel mannen in het café zie….

Eén reactie op “Grrrr 6 euro voor een Westmalle tripel, doe effe normaal!

  1. Eugene

    Ach, op zich valt het mee 6 euro voor een Westmalle Tripel. Komt (helaas) vaker voor in Nederland. Zelfs afgelopen weekend in Bierland Belgie betaalde ik 4,5 euro ervoor. Gelukkig zijn er ook in Nederland nog iets goodkopere adressen voor een Westmalle Tripel in een cafe. Helaas moeten we nog steeds constateren dat dit een “ongoing story” is. Soms lees je weer dat zowel in Nederland en Belgie (en verder) meer kroegen verdwijnen dan opgericht. Ik denk dat meer dan de helft te maken heeft ,et de bierprijzen. TENSLOTTE DIT WORDT ER NIET BETER OP MET DE ZOGEHETE VERNIEUWDE BROUWERIJEN, DIE BIER PRESENTEREN DIE niet VERKOOPBAAR ZIJN IN NORMALE HORECA.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.