Een week lang bier van eigen bodem

Nederlands bier, je zal het de komende dagen veel tegenkomen, want de week van het Nederlandse bier is vandaag begonnen. In Den Haag is er van 19 t/m van 21 mei van alles te beleven in en rond de Grote Kerk. Drie dagen lang presenteren 43 Nederlandse brouwerijen hun bieren tijdens het vijfde Nederlandse Bierproeffestival.

Heb je geen kaartjes voor dit festival? Of heb je geen tijd/zin om te gaan? Niet getreurd, want in heel Nederland is er enorm veel te beleven. Van 19 tot en met 29 mei kun je bijvoorbeeld een kijkje nemen bij diverse brouwerijen, een biervaart maken, deelnemen of deelnemen aan bierwandeltochten. In totaal zijn er 150 bieractiviteiten aangemeld dus als het goed is, is er ook iets bij jou in de buurt te beleven.

Een activiteit die mij erg aanspreekt is proeven in het donker. Een blindproeverij van 5 bieren uit de reeks ‘ongekend’ van Hertog Jan bij Cremers in Den Haag waarbij je kans maakt op de complete ongekend reeks.

Kijk voor meer informatie over de week van het Nederlandse bier of het bierproeffestival op: www.weekvanhetnederlandsebier.nl

Lees ook:Vier het Nederlandse bier
Lees ook:Laatste dagen Week van het Nederlandse Bier
Lees ook:Paracetamol en bier
Lees ook:Derde editie Week van het Nederlandse Bier in 2014
Lees ook:Week van het Nederlandse Bier voor de deur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.