Welk bier drink jij bij haring?

Ik kan niet wachten. De nieuwe haring is binnen en dit jaar schijnt de Hollandse nieuwe uitzonderlijk lekker te zijn. Haringkenner Peter Koelewijn omschreef  in het AD de nieuwe haring als ‘buitengewoon, de beste kwaliteit sinds jaren.’ Het vetpercentage schommelt tussen de 21 en 23 procent en daardoor is de smaak volgens Koelewijn zilt en romig.

Maar welk bier drink je bij deze topharing? Zelf vind ik een weizen er altijd goed bij passen. Niet heel spannend, maar wel erg lekker. Ook de Scheveninger tripel van Brouwerij Scheveningen past er prima bij. Maar ik weet zeker dat er nog veel meer combinaties mogelijk zijn.

In welk bier laat jij je haring het liefst zwemmen? Ik ben zeer benieuwd naar jullie suggesties.

 

 

Lees ook:Welk bier past bij haring?
Lees ook:Scheveningse brouwer maakt van culinair festival een feestje
Lees ook:Nieuw bier speciaal voor bij de haring
Lees ook:Waarom bier het beste Moederdag cadeau is
Lees ook:Texels Skimme ABT-bier van de maand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.