Het beste witbier van de wereld komt uit Haarlem

Fantastisch nieuws, Jopen Adriaa Wit is tijdens de World Beer Awards in Londen uitgeroepen tot het beste witbier van de wereld.

Volgens de jury is Jopen Adriaan Wit is lekker fruitig, kruidig en een zeer uitnodigende neus. Het bevat alle smaken die men verwacht in een witbier. Uitstekend bier’, zo staat te lezen in het juryrapport.

Michel Ordeman, mede-eigenaar van Jopenbier over Jopen Adriaan Wit: ‘Net even iets anders dan de meeste Belgische witbieren, ook gebrouwen met kruiden, maar waar in België eigenlijk altijd gerstemout en tarwe de combinatie is, werken wij ook met wat haver. Dat komt omdat dat vroeger, in de Late Middeleeuwen, in Haarlem verplicht was. Dus wij hebben een soort fusie gemaakt tussen de historie van Haarlem en een Belgische bierstijl. En daarmee heb je dus blijkbaar iets in handen wat onderscheidend is en wat gewaardeerd wordt.’

Lees ook:Bier proeven: Adriaan Witbier
Lees ook:Jopen Brouwerij lanceert Frans Hals kuitbier
Lees ook:Bier proeven: Texels Wit
Lees ook:Hoegaarden lanceert ook alcoholvrij 0.0
Lees ook:Jopen Koyt: Kruidig en vol van smaak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.