Brugs Bierfestival, kom ook proeven van het werelderfgoed

bierfestival brugge 2017

Zaterdag 4 februari is het alweer zo ver, voor de 10e keer wordt in Brugge het Brugs Bierfestival georganiseerd. Een prachtig excuus om naar Brugge te gaan. Want waar vind je nu 90 brouwers en 462 bieren onder een dak?

Hoewel ik al meerdere keren een bezoek heb gebracht aan Brugge, ben ik nooit eerder naar het bierfestival gegaan. Maar daar komt zaterdag dus verandering in. Ik dacht dat ik al aardig op de hoogte was van het België te bieden heeft aan bieren, mooi niet dus.

Als ik die lijst zie, dan weet ik dat ik nog genoeg te ontdekken heb en dat een dag eigenlijk te kort is om die bieren eer aan te doen. Om alleen al de primeurs te proeven ben ik waarschijnlijk al een middag bezig. Ik probeer een shortlist te maken van bieren die ik echt gedronken moet hebben, dat is nog best een klus. Iemand nog suggesties? Gelukkig is mijn grote liefde ook aanwezig, als het mij allemaal teveel wordt, kan ik mij in ieder geval terugtrekken bij de brouwers van Val-Dieu.

Misschien tot volgende week in Brugge. Ik schenk alvast een Brugse Zot om in de stemming te komen.

Meer weten over het Brugs Bierfestival? Kijk dan op de festiavalwebsite.

 

 

Lees ook:02-02 t/m 03-02-’13: Brugs Bierfestival
Lees ook:Bierfestival Brugge 14/15 november
Lees ook:Vijfde Brugs bierfestival druk bezocht!
Lees ook:Brugs Bierfestival naar andere locatie
Lees ook:Geen Brugs Bierfestival in 2011!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.